Korps: Groningen, plaats: Diverse 24-02-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 24 februari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: inbraak in vrachtwagens
Op het Hoendiep werd maandagochtend geconstateerd dat er bij zeven vrachtwagen was ingebroken. Van de bestuurdercabines was een ruit vernield. Onduidelijk is wat er ontvreemd is. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Groningen: verwarde vrouw (24) gooit huisraad naar buiten De politie werd zondagavond gestuurd naar een woning aan de Oosterkade waar een 24-jarige vrouw huisraad uit een raam naar buiten gooide. De agenten troffen de vrouw in de woning aan en brachten haar naar het bureau. Daar werd ze bekeken door een arts en naar een psychiatrische inrichting gebracht.

Groningen: agressieve winkeldief
Een 40-jarige man uit Groningen werd in een winkeltje in het ziekenhuis aan het Hanzeplein betrapt op het stelen van etenswaren. Een beveiligingsbeambte die de man aansprak werd bedreigd. De politie werd gewaarschuwd die bij de fouillering een schilmesje en een alarmpistool aan. Na verhoor werd de man met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Vismarkt viel een 34-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam maandagochtend op doordat hij met hoge snelheid reed. In de Moesstraat kon de man worden achterhaald. Bij controle blies hij een promillage van 1.05. De man kreeg een rijverbod en een dagvaarding. Op de Bedumerstraat werd zondagnacht een 54-jarige automobilist uit Groningen op alcohol gecontroleerd. Hij blies op de ademanalyse een promillage van 1.6. Zijn auto had recente aanrijdingschade en is waarschijnlijk tegen een paal in de Nieuwe Ebbingestraat gebotst. Nader onderzoek wordt ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: jongen (17) aangehouden na brandjes
Een 17-jarige jongen uit Groningen werd maandagochtend aangehouden in de omgeving van het Academieplein na brandjes in de Rode Weeshuisstraat en op het Academieplein. In de Rode Weeshuisstraat werd een brommer in de brand gestoken en op het Academieplein een container. In de straat trof de politie een getuige die een persoon had zien weglopen bij de brommer. Op het plein sprak de politie een zwerver die verklaarde dat een 17-jarige jongen had geprobeerd zijn slaapzak in de brand te steken. De jongen werd aangehouden als verdachte van de brandstichtingen en is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: automobilist rijdt door na aanrijding Een 21-jarige automobilist uit Groningen veroorzaakte zondagochtend op het Boterdiep een aanrijding met een geparkeerde auto. Mogelijk door te hoge snelheid en een vochtig wegdek raakte de man in een slip van 180 graden en ramde een geparkeerd staande auto. De aangereden auto schoof door en beschadigde nog een geparkeerd staande wagen. De veroorzaker reed door, maar door schade aan zijn voorwiel kwam hij niet verder op het Boterdiep dan een honderdtal meters. Bij controle werd een promillage van 1.0 gemeten. Omdat de man militair is, si hij voor de verdere afhandeling overgedragen aan de marechaussee.

Groningen: lasersnelheidscontroles
Op verschillende plaatsen in de stad werd zondag met de lasergun gecontroleerd op snelheid. Op de Plataanlaan werd een 32-jarige automobilist uit Groningen betrapt met een snelheid van 124 km per uur (70 toegestaan). Zij rijbewijs werd ingevorderd. Hetzelfde lot was een 19-jarige automobilist uit Groningen beschoren op de Beneluxweg. Hij reed 129 km per uur. Op de Eikenlaan werd een automobilist gemeten die 90 km per uur reed terwijl daar 50 km per uur het maximum is.

Grijpskerk: avondinbraken
Zondagavond is er in de vroege avonduren ingebroken in een drietal woningen in Grijpskerk. Het ging hierbij om twee woningen aan de Clantlaan en een woning aan het Kerkplein. In alle gevallen kwam men via de achterzijde van de woning binnen waar een raam of een deur werd opengebroken. Alle woningen zijn geheel doorzocht. Op het eerste gezicht werd er niets vermist. Dat moet in de loop van de dag nog duidelijk worden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: alcomobilist
Een 43-jarige automobilist uit Sellingen is zondagnacht op de Blijhamsterweg in Winschoten bekeurd voor het rijden onder invloed. De man bleek ruim 1 promille alcohol ij zij bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren.

Nieuwe Pekela: verdachte aangehouden voor vernielingen aan woning buren
Een 45-jarige inwoner van Nieuwe Pekela is zondagavond aangehouden voor het vernielen van de ramen aan de voorzijde van de woning van een buurman aan de Dennenlaan. Een inmiddels langlopende kwestie tussen de buren escaleerde zondagavond. Een duidelijk reden is nog niet bekend. Het gevolg was echter, dat in eerste instantie de ramen aan de voorzijde van de woning werden vernield. Later op de avond toen de 45-jarige verdachte al vastzat werden aan de achterzijde van de woning nog vernielingen aangericht. De politie is met een aantal eenheden ter plaatse geweest. Na de tweede vernieling bleef de situatie rustig. Tijdens de arrestatie van de verdachte in diens woning ondervond de politie hinder van kennissen die ook in de woning waren. Buiten op straat werden er nog stenen gegooid richting de politie. Er raakte echter niemand gewond. De politie stelt een strafrechterlijk onderzoek in waarbij moet blijken wie zondagavond verder bij de zaak betrokken waren. De burenkwestie wordt al langere tijd met de buren besproken. Diverse instanties zijn daarbij betrokken. Dit heeft nog niet tot een bevredigende oplossing geleid.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 24-02-2003 '
Lees ook