Korps: Groningen, plaats: Diverse 24-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 24 mei 2002

Dagelijkse berichten

Delfzijl: bromfietser op de bon
De politie heeft donderdagavond op de Hogelandsterweg in Delfzijl een 16-jarige bromfietser uit Delfzijl aangehouden. De agenten wilden de jongen, die een vriend achterop had zitten, controleren. De beide knapen probeerden er tussenuit te knijpen, maar kwamen ze bij hun vluchtpoging direct ten val. Beiden konden in de kraag worden gevat. De bestuurder gedroeg zich recalcitrant en wilde zijn naam niet aan de agenten opgeven. Hij werd hierop aangehouden. Aan het bureau kreeg de verdachte drie bekeuringen uitgereikt. Hij droeg geen helm, had geen bromfietscertificaat en bleek zijn bromfiets niet te hebben verzekerd. De jongen deed vrijwillig afstand van zijn bromfiets. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten.

Appingedam: man aangehouden voor mishandeling
Donderdagnacht heeft de politie in de Wijkstraat in Appingedam een 35-jarige man uit Appingedam aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had kort daarvoor een 30-jarige plaatsgenoot na een ruzie in zijn gezicht geslagen. Hierbij had het slachtoffer een gebroken neus opgelopen. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Veendam: dronken kroegbezoeker aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag in de Kerkstraat een 41-jarige man uit Veendam aangehouden, omdat deze vervelend en dronken zich in een kroeg bevond. De Veendammer weigerde de kroeg verlaten. Toen hij werd aangehouden, bleef de man zich wederom recalcitrant en agressief gedragen. De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten.

Stadskanaal /Hoogezand: winkeldieven aangehouden Donderdagmiddag heeft de politie op de Beneluxlaan in Stadskanaal een 26-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. De kanaalster had kort daarvoor in een winkel aan de Oude Markt diverse kledingwaren weggenomen. Na een korte vechtpartij met het winkelpersoneel wist de verdachte te ontkomen, maar kon hij kort later door de politie worden aangehouden. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Dezelfde middag werden twee personen, een 22- jarige en 30-jarige man zonder vaste woonplaats, aangehouden op verdenking van een diefstal in een winkel aan de Europalaan. De mannen hadden samen een zakcomputer weggenomen. Beide verdachten zijn ingesloten.
Ook aan de Pleiaden in Hoogezand heeft de politie donderdagavond een man aangehouden voor winkeldiefstal. Het betrof hier een 46-jarige man uit Hoogezand, die in een supermarkt enkele notitieblokjes had weggenomen. De Hoogezandster bekende de diefstal. Hij kreeg een schikkingsvoorstel van 130 Euro, waarna hij het politiebureau weer kon verlaten.

Vriescheloo: man zwaar gewond na ongeval
Bij een verkeersongeval in de Dorpsstraat in Vriescheloo is donderdagavond een 31-jarige man uit Vriescheloo zwaar gewond geraakt. De man raakte na een inhaalmanoeuvre de controle kwijt over het stuur, waarna hij frontaal op een boom reed. Alle hulpdiensten kwamen op de plaats van het ongeval. De brandweer heeft het slachtoffer uit de auto weten te bevrijden. Het ambulancepersoneel heeft de man in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

Hoogezand: man aangehouden na gooien steen
De politie heeft donderdagavond aan de Erasmusweg in Hoogezand een 40-jarige man uit Hoogezand aangehouden, nadat deze een steen tegen het hoofd van een 42-jarige man uit Eelde had gegooid. Beide mannen hadden ruzie met elkaar gekregen, waarna de Hoogezandster de steen had gegooidd. Hij is ingesloten. De Eeldenaar liep een gat in het hoofd op en is tevens een hersenschudding bij hem geconstateerd.

Appingedam en Leek: snelheidscontroles
Op de Woldweg in Appingedam heeft de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 812 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 22 bestuurders sneller dan de ter plaatse toegestane maximum snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur. Ook werden twee bromfietsbestuurders bekeurd. Zij reden beiden 55 km/uur. Ook controleerde de politie op donderdagmiddag op de Auwemalaan in Leek de snelheid. Op deze locatie werden 1456 voertuigen gecontroleerd. 225 bestuurders reden sneller dan de ter plaatse maximum toegestane snelheid van 50 km/uur.

Groningen: lastige dronken man opgepakt
In een portiek aan de Westerbinnensingel pakte de politie donderdagnacht een lastige dronken 29-jarige Stadjer op. De man lag in de portiek en ging aanvankelijk op aandringen van de agenten de straat op. Daar werd hij agressief naar de dienders toe. Met enig gepast geweld werd de Stadjer overmeesterd en voor ontnuchtering naar het politiebureau gebracht. Hij krijgt, na zijn roes uitgeslapen te hebben, een overlastbon.

Groningen: Veendammer (22) valt vrouw lastig
Op de Grote Markt werd donderdagnacht een 22-jarige Veendammer aangehouden nadat hij een 20-jarige vrouw uit Groningen was lastig gevallen en haar bedreigde. De man ging achter op de fiets van de vrouw zitten en betaste haar. Nadat de vrouw kenbaar maakte hier niet van gediend te zijn werd de Veendammer agressief. Hij werd door surveillerende agenten aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Vismarkt werd donderdagnacht een 33-jarige automobilist uit Winschoten betrapt op het rijden onder invloed. Kort tevoren reed de man in de Guldenstraat bijna tegen een politiewagen aan. De Winschotenaar blies op het bureau een promillage van 1.9. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: aanhoudingen voor tanken zonder te betalen De politie kreeg donderdagochtend de melding dat een auto zonder af te rekenen was weggereden bij een benzinepomp aan de Akeleiweg. Bij de zoektocht naar de auto kregen de agenten informatie van scholieren dat inzittenden van de wagen op de Melisseweg een autoradio en een detector te koop hadden aangeboden. Op de Stadsweg kon de auto worden achterhaald. De vijf inzittenden, 41-jarige bestuurder uit Groningen, drie vrouwen in de leeftijd van 26 tot 32 jaar en een 36-jarige man, werden allen aangehouden. In de auto werden gebruikershoeveelheden harddrugs aangetroffen en een autoradio en detector. De verdachten zijn voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

Groningen: fietsendief
Een 43-jarige man uit Groningen is donderdagmiddag aangehouden voor een poging om een fiets te stelen vanaf de Eeldersingel. Een politieagent zag de man prutsen aan de fiets en zette de achtervolging in toen de Stadjer op de loop ging. Hij werd achterhaald, nadat hij zijn gereedschap in het water van de Eendrachtskade had gegooid, op het HW Mesdagplein. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: bromfietscontroles
Op de Pop Dijkemaweg en op de Friesestraatweg zijn donderdagmiddag bromfietscontroles gehouden. Op de Pop Dijkemaweg en omgeving werden in totaal 12 bekeuringen uitgedeeld. Onder andere geen held, geen verzekering en ondeugdelijke remmen. In het westen van de stad werden 35 bonnen uitgeschreven. 20 voor teveel vermogen van de brommer, 6 voor geen bromfietscertificaat en 3 voor het niet dragen van de helm. Gezien de resultaten van de controles van de afgelopen week gaat de politie door met de controles door de hele stad. Dit repressieve toezicht moet er toe leiden dat er minder overtredingen en misdragingen door bromfietsers gemaakt worden.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 24-05-2002 '
Lees ook