Korps: Groningen, plaats: Diverse 24-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 24 juli 2002

Dagelijkse berichten

Midwolda: dronken automobilist
Na een telefonische melding van een voorbijganger troffen politiemensen dinsdagavond aan de Sebo Ennemaweg in Midwolda een dronken automobilist, een 41-jarige man uit Vriescheloo, aan. De man stond stil met zijn auto en bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. De man was besmeurd met modder en verklaarde te zijn gestopt omdat hij het te gevaarlijk vond verder te rijden vanwege zijn drankgebruik. Bij een poging uit de auto te stappen was hij in de modder gevallen, maar had kans gezien weer in de auto te gaan zitten. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 3.5 promille werd gemeten. Na verhoor is de man door agenten naar huis gebracht. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 21 uur opgelegd.

Harkstede: bromfietser gewond
Een 25-jarige man Groningen is dinsdagnacht gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Hoofdweg in Harkstede. De man reed in de richting van de bebouwde kom van Harkstede en raakte tussen de Driemerenweg en de Woldjerspoorweg de controle over brommer kwijt. Hij kwam naast de weg terecht en botste tegen een boom. De bromfietser liep beenletsel op en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. Bij onderzoek bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te verkeren. In verband daarmee is van hem een bloedproef genomen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Wildervank: gestolen brommer terecht
Bij een woning aan de Woortmanslaan in Wildervank troffen politiemensen dinsdagavond de bromfiets van een 22-jarige man uit Veendam aan. De man had aangifte gedaan nadat zijn brommer maandag was gestolen vanachter de woning van een kennis aan de Sportterreinstraat in Wildervank. Bij een onderzoek in de buurt werd duidelijk dat de brommer mogelijk bij de woning aan de Woortmanslaan zou staan. Dit bleek te kloppen. De 28-jarige bewoner van dat pand werd door de politie aangehouden. Hij bekende de diefstal en is na verhoor heengezonden. De brommer is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Uithuizen: man aangehouden
Wegens bedreiging heeft de politie dinsdagmorgen in de Oudestraat in Uithuizen een 39-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging van de 30-jairge bedrijfsleidster van een kapsalon aan de Oudestraat in Uithuizen. De verdachte woont in een kamer van een woning boven de kapsalon. Zijn geluidsinstallatie stond dinsdagmorgen zo hard aan dat de werknemers en de klanten van de salon daarvan hinder ondervonden. De bedrijfsleidster en één van haar medewerksters gingen daarop naar boven om te vragen of de apparatuur zachter kon worden gezet. Ze troffen de bewoner echter niet aan. Bij het verlaten van het bovenpand kwam de man echter net aanlopen. Hij vroeg de vrouwen wat ze boven gedaan hadden en dreigde de bedrijfsleidster in elkaar te slaan. Die ging haar daarop haar bedrijf binnen. Korte tijd later kwam de verdachte schreeuwend de kapsalon binnen en riep tegen de bedrijfsleidster dat hij haar met een mes zou steken. Daarop verliet hij de zaak waarna hij korte later door de gewaarschuwde politie werd aangehouden. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging.

Groningen: automobilist zonder rijbewijs aangehouden De politie heeft dinsdagochtend op de J.C. Kapteijnlaan een 35-jarige man uit Groningen aangehouden, die meerdere verkeersovertredingen had begaan. De stadjer was door het rode verkeerslicht gereden, waarna hij werd gecontroleerd. Bij navraag bleek dat de man geen geldig rijbewijs had en was zijn auto ook niet verzekerd. De man heeft op het politiebureau voor alle drie overtredingen een bekeuring gekregen. Hij kon daarna het bureau weer verlaten.

Groningen: vrouwen aangehouden met gestolen betaalpas In de Schoolstraat heeft de politie dinsdagmiddag twee vrouwen, respectievelijk een vrouw van 32 jaar uit Assen en een vrouw van 34 jaar zonder vaste woonplaats, voor oplichting aangehouden. De vrouwen hadden gepoogd om in een winkel met electrische apparatuur aan de Oosterstraat goederen te betalen met een gestolen betaalpas. Toen het bestedingslimiet was bereikt, verlieten zij de winkel. De vrouwen konden kort later op basis van het opgegeven signalement worden aangehouden. Bij de aanhouding zag een agent dat een van de vrouwen een pasje weggooide. Het betrof dezelfde betaalpas waarmee was geprobeerd om bij de betreffende winkel in de Oosterstraat goederen te betalen. Met de pas zijn dezelfde dag nog een aantal keren goederen afgerekend. De vrouwelijke verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: bromfietser breekt been na ongeval
Een 17-jarige bromfietser uit Groningen is dinsdagmiddag op het Koerspad gewond geraakt, nadat hij in aanrijding was gekomen met een automobilist, een 51-jarige man uit Groningen. De jongen verleende hierbij geen voorrang aan de automobilst, die op de Kardingermaar reed. Het slachtoffer kwam ten val en brak vervolgens een been. Hij is naar een ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de aanrijding in behandeling.

Groningen: vrouw treft indringer twee keer aan in woning Een 42-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagnacht tot twee maal toe in haar woning aan het Poortersplein door een indringer verrast. De eerste keer werd de vrouw wakker en trof de man in de woonkamer aan. Na zijn verontschuldigingen te hebben aangeboden, verliet de indringer haar woning. Een half uur later werd zij wederom wakker. Ook dit maal trof ze de man in de woonkamer aan. Hij verliet via de balkondeur en het balkon op vier meter hoogte de woning. Er is niets weggenomen. De vrouw heeft aangifte gedaan van huisvredebreuk.

Groningen: bromfietser aangehouden
De politie heeft op de Westindischekade een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden, nadat deze tijdens een bekeuringsgesprek met een motoragent er hardlopend vandoor was gegaan. De jongen kon echter achterhaald worden door de agent. Hij bleek in paniek te zijn geraakt en gaf aan dat hij daarom was weggelopen. De bromfietser kreeg aan het politiebureau twee bekeuringen, omdat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat en in verband met een defecte rem. De bromfiets wordt technisch onderzocht. De jongen kon na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten.

Groningen: vrouw gewond na val met fiets
Een 33-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagavond met haar fiets op de Grote Markt ongelukkig ten val gekomen. De vrouw was met haar gezicht op de grond gevallen, waarna zij schade aan haar gebit had opgelopen. Zij is door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De fiets van de vrouw is door de politieagenten veiliggesteld.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 24-07-2002 '
Lees ook