Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 25 januari 2003

Dagelijkse berichten

Hoogezand: inbraak in elektronicazaak
Na het afgaan van het inbraakalarm bleek er vrijdagnacht in een elektronicazaak aan Gorecht Oost in Hoogezand te zijn ingebroken. Een achterdeur van de winkel bleek te zijn opengebroken. Uit de zaak waren meerdere digitale cameras en een aantal laptops te zijn ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten: man verlaat plaats ongeval
De politie trof vrijdagavond op de Oostelijke Rondweg in Winschoten een auto aan die tegen twee bomen was gereden waarbij een van de bomen totaal ontworteld werd. Een getuige had gezien dat de bestuurder over de sloot was gesprongen en er vandoor ging. Met een politiehond werd nog gezocht naar de man maar dit leverde geen resultaat op. Zon twee uur later kon de bestuurder, een 35-jarige man uit Delfzijl, toch worden aangehouden. Hij verklaarde na het ongeval gedronken te hebben. De blaastest leverde een resultaat op van 1.5 promille. De man krijgt in ieder geval een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Na verhoor te zijn werd de man overgedragen aan de Drentse politie omdat die nog zaken tegen hem had openstaan.

Sappemeer: jongen neergestoken bij buurtcentrum Bij een buurtcentrum aan de Burg. Jonkerenstraat in Hoogezand is vrijdagavond een 17-jarige jongen uit Hoogezand neergestoken. Uit het onderzoek ter plaatse bleek er in het centrum onenigheid te zijn geweest tussen het slachtoffer en een 19-jarige man uit Muntendam en een 17-jarige jongen uit Sappemeer. De jongemannen gingen naar buiten waarna bij een schermutseling de 17-jarige Hoogezandster met een mes verwond werd in het bovenlichaam. Agenten hielden de Muntendammer en Sappemeerster als verdachten aan van het geweldsmisdrijf. Er werd een mes aangetroffen in de omgeving van het incident. De politie stelt een nader onderzoek in naar het motief en de toedracht van het geweldsmisdrijf. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Bellingwolde / Nieuwe Pekela: rijden onder invloed Een 33-jarige automobiliste uit Bellingwolde werd vrijdagnacht op de Hoofdweg in haar woonplaats gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op het bureau blies zij een promillage van 1.35. Gezien de hoogte van het promillage werd het rijbewijs ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt. Op de Heijeslaan in Nieuwe Pekela werd een 19-jarige automobilist uit die plaats gecontroleerd omdat een koplamp stuk was. De jongeman bleek gedronken te hebben (0.8 promille). Bovendien bleek hij de auto ongevraagd van een familielid geleend te hebben. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oude Pekela: onder invloed betrokken bij aanrijding De politie werd gestuurd naar een benzinestation aan de Hendrik Westerstraat in Oude Pekela waar een 51-jarige automobilist uit Oude Pekela zou zijn aangereden door een andere auto. Ter plaatse werd niet direct duidelijk wat er nu precies had plaatsgevonden. De 51-jarige man die verklaarde aangereden te zijn rook naar alcohol en moest een blaastest afleggen. Hij scoorde een promillage van 2.1. Het rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal uitgeschreven. De politie stelt een onderzoek in naar de aanrijding waarbij de andere betrokken auto is doorgereden.

Verkeerscontrole
Bij verkeerscontroles vrijdag in Veendam en Stadskanaal werden meerdere bekeuringen uitgeschreven voor onder andere verlichting, rood licht en rijden in verboden richting. Bij de controle in Stadskanaal zagen de agenten een 17-jarige bromfietser uit die plaats op de Berkenlaan met hoge snelheid zelf autos inhalen. Zijn snelheid werd gemeten op 73 km per uur terwijl een snelheid van 30km per uur is toegestaan. Bij een veiligheidsgordelcontrole op de Gorechtlaan in Hoogezand werden 12 bonnen uitgedeeld, op de Industrieweg in Hoogezand 7 en op de Hoofdweg in Slochteren 3 bekeuringen. Op de Auwemalaan in Leek werden vrijdagmiddag vier automobilisten die de maximumsnelheid overtraden. De snelste reed 81 km per uur daar waar 50 is toegestaan. Op de Auwemalaan en op de Olderbertweg in Tolbert werd ook op het dragen van de autogordel gelet. Van de 330 gecontroleerde voertuigen werden 8 bekeuringen uitgeschreven.

Groningen: aanrijding op Julianaplein
Op het Julianaplein reed vrijdagnacht een 20-jarige automobilist uit Leeuwarden die uit de richting van Drachten kwam tegen een 24-jarige automobilist uit Akkrum aan die optrok van uit de richting Assen. Door de botsing schoof de aangereden auto door tegen een naast hem opgetrokken 29-jarige automobilist uit Kollum. Uit onderzoek bleek de automobilist uit Leeuwarden door het rode verkeerslicht te hebben gereden. Een inzittende van hem en van de aangereden auto werden met respectievelijk knie- en nekletsel naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Een berger zorgde dat de drie beschadigde autos werden afgevoerd.

Groningen: psychiatrisch patiënt zorgt voor gevaarlijke situatie Een 50-jarige man die verblijft in een psychiatrische inrichting in Zuidlaren en daar in een bus richting Groningen stapte zorgde voor een gevaarlijke situatie in de lijnbus. De man was direct agressief toen hij instapte en op het moment dat de bus vanaf de N34 de A28 wilde oprijden begon hij aan het busstuur te trekken. De buschauffeuse wist de bus veilig op de vluchtstrook stil te zetten en waarschuwde de politie. De man werd op het politiebureau beoordeeld door een psychiater en met een machtiging verplicht opgenomen in een psychiatrische inrichting.

Groningen: fietser raakt gewond bij aanrijding
Op de kruising van de Zonnelaan met de Wilgenlaan zag een 55-jarige automobilist uit Thesinge vrijdagmiddag een 51-jarige fietser uit Groningen over het hoofd. De fietser kwam via de voorruit op het asfalt terecht. Hij is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Van de aanrijding wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: lastige ex-man moet nog zitten
De politie werd vrijdagmiddag gezonden naar een adres aan de Nijensteinheerd waar een 30-jarige man uit Groningen trammelant stond te maken voor de woning van ex-vrouw. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, gedroeg zich zeer geagiteerd. Bij controle bleek hij nog 39 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten. Hij is meegenomen en overgedragen aan justitie voor het uitzitten van zijn straf.

Groningen: snelheidscontrole
In de vroege zaterdagochtend hield de politie op de Rijksweg waar een maximumsnelheid geldt van 50 km per uur een snelheidscontrole. In totaal werden 7 hardrijders bekeurd. In twee gevallen werd het rijbewijs van de bestuurder ingenomen. Een 24-jarige taxichauffeur reed mat een snelheid van 110 km per uur. Een 22-jarige collega van hem reed 117 km per uur. De bij hem inzittende passagiers werden door een andere taxi overgenomen.

Groningen: verkeerscontroles
De politie controleerde vrijdagmiddag in de binnenstad op het rijden in verboden richting en fietsen op het trottoir. In totaal werden 41 bonnen uitgedeeld. In de avonduren werd in de omgeving van de Nieuwe Ebbingestraat een fietsverlichtingscontrole gehouden. Hier hadden 32 fietsers geen licht en kregen een bekeuring.

Glimmen: snelle brommer
Agenten die vrijdagnacht in een onopvallende auto reden op de Rijksstraatweg in glimmen met een snelheid van ongeveer 50 km per uur werden ingehaald door een 17-jarige bromfietser uit Eelde. Na een korte achtervolging en een stopteken werd de brommerrijder in haren aan de kant gezet. Op het moment dat de agenten uitstapten ging de jongen er vandoor. Na een tochtje door enkele woonwijken van Haren werd hij op de Emmalaan achterhaald. De jongen verklaarde zelf dat de brommer, die hij dezelfde dag had gekocht, harder dan 70 km per uur kan. De brommer is op het bureau gestald voor een technisch onderzoek. De jongen kreeg bonnen voor snelheid en het negeren van een stopteken.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 25-01-2003 '
Lees ook