Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 25 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: fiets en invalidenwagen botsen
Vrijdagochtend is een fietser op de Dierenriemstraat frontaal in aanrijding gekomen met de bestuurder van een invalidenwagen. De bestuurder van de invalidenwagen, een man uit Groningen, werd hierbij uit zijn voertuig geslingerd. De fietser, een 56-jarige man uit Feerwerd, liep geen noemenswaardig letsel op. De invalide man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Haren: gordelcontrole
De politie heeft vrijdagochtend op de Meerweg in Haren een controle op autogordels gehouden. Hierbij werden ongeveer 130 autos gecontroleerd, waarvan 15 automobilisten zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Groningen: snelheidscontrole
Vrijdagochtend heeft de politie op de Ulgersmaweg in Groningen een snelheidscontrole gehouden. Hierbij bleken 16 bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/uur, waar 50 km/uur de maximum toegestane snelheid is.

Groningen: snelheidsovertreders raken rijbewijs kwijt De politie heeft vrijdagavond op de Beneluxweg een 59-jarige man uit Godlinze bekeurd, omdat deze man in zijn auto 125 km/uur reed waar 70 km/uur is toegestaan. De politieagenten namen de verdachte zijn rijbewijs in. Ook een 31-jarige man uit Groningen werd voor te hard rijden bekeurd. De Groninger reed vrijdagavond op de Beneluxweg met zijn motor 125 km/uur waar 70 km/uur is toegestaan. Ook zijn rijbewijs werd ingenomen.

Groningen: fietsendief op heterdaad betrapt
Vrijdagavond heeft de politie in de Noorderstationstraat een 39-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen dat de Groninger het slot van een fiets probeerde door te knippen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij bekende de poging tot diefstal van de fiets. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilisten aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht twee automobilisten aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Op de Veenweg in Groningen werd een 64-jarige man uit Groningen, aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat de man gedronken had (0,6 promille) De Groninger mocht na verhoor met een dagvaarding op zak het bureau verlaten. De tweede automobilist, een 56-jarige man uit Groningen, werd op de Oliemuldersweg aangehouden. Ook deze stadjer bleek te veel te hebben gedronken. (0,95 promille). Daarnaast bleek de man geen rijbewijs te hebben. Tegen beide overtreders wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: fietser voor rijden onder invloed bekeurd De politie heeft vrijdagnacht op de Rijksstraatweg een 20-jarige fietser uit Haren aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De agenten zagen dat de man geen licht voerde en gaven derhalve de Harenaar een lichtsignaal. De man stak hierop een middelvinger op richting de agenten. Toen de agenten de fietser wilden aanspreken op zijn gedrag, zagen zij dat de Harenaar behoorlijk onder invloed van drank verkeerde. Hij werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de verdachte niet in staat was om mee te werken aan de ademanalyse. Derhalve werd een bloedproef van de verdachte afgenomen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Groningen: verkeersongeval met letsel
Vrijdagmiddag is bij een verkeersongeval op het Damsterdiep een 25-jarige vrouw gewond geraakt De vrouw reed op haar bromfiets en wilde linksaf voor een bestelauto, bestuurd door een 26-jarige man uit Groningen, kruisen. Hierbij kwam zij in botsing met de bestelauto. De vrouw werd met onbekend rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Groningen: vrouw valt van balkon
Vrijdagmiddag is in de Wibenaheerd een 34-jarige vrouw uit Groningen vanaf haar balkon op de tweede etage van zeker zes meter hoog naar beneden gevallen. De vrouw is door het personeel van de Trauma helikopter op de plaats van het ongeval behandeld en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Alles wijst echter op een ongeluk.

Groningen: overvaller door getuigen overmeesterd Vrijdagmiddag is op De Merodelaan een 37-jarige man uit Groningen door getuigen overmeesterd, nadat deze een 72-jarige vrouw uit Groningen bij een geldautomaat had overvallen. De vrouw had kort daarvoor een geldbedrag gepind, waarna ze door de overvaller op de grond werd geduwd en het gepinde geld werd afgenomen. De verdachte zette het op een lopen, maar wist een getuige na een kortdaad optreden de overvaller te pakken. Hierop werd de man overgeleverd aan de politie en aangehouden. De Groninger heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Het slachtoffer bleek door de val last van pijnlijke benen te hebben. Zij kon echter wel weer naar huis.

Inlichten, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 25-05-2002 '
Lees ook