Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 26 januari 2003

Dagelijkse berichten

Uithuizen: man mishandeld
Een 19-jarige man uit Uithuizen is zaterdagnacht mishandeld in de Noorderstraat in zijn woonplaats. De man was te voet onderweg naar huis en werd naar zijn zeggen door drie, hem onbekende mannen aangevallen en geslagen en geschopt. Het slachtoffer kwam met verwondingen aan het hoofd een horecagelegenheid aan de Leeuwstraat binnen lopen. Daar werd de politie en een ambulance gewaarschuwd. De man is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. De politie stelt een onderzoek in.

Delfzijl: koperdief aangehouden
In een leegstaande woning aan de Capellastraat in Delfzijl heeft de politie zaterdagmiddag een 51-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man werd betrapt bij het verwijderen van koperen leidingen uit het huis nadat omwonenden de politie hadden gebeld. De verdachte bleek inmiddels twee zakken met koper verzameld te hebben. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor diefstal. Na verhoor is hij heengezonden. De politie nam het gestolen koper en een breekijzer, die de verdachte bij zich had, in beslag.

Middelstum: bumperklever raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Groningen ingevorderd. De man reed over de Eemshavenweg in de richting van Groningen en bij Middelstum bleef hij met een snelheid van boven 90 km per uur dicht op een vrachtauto rijden. Daarbij stuurde hij meerdere keren naar links, kennelijk om een inhaalmanoeuvre voor te bereiden, waardoor zijn auto over het midden van de weg kwam. Tot twee keer toe kwam de automobilist bijna in botsing met een tegenligger. Nadat hij de vrachtauto had ingehaald vervolgde de man zijn weg met hoge snelheid. Die werd geklokt op 170 km per uur. Nadat hij was staande gehouden nam de politie zijn rijbewijs in. Tevens kreeg de man bekeuringen voor de diverse verkeersovertredingen.

Onstwedde: aanhoudingen na ruzie
Bij een woning aan de Dillelaan in Onstwedde heeft de politie zaterdagavond drie mannen in de leeftijd van 30 tot 45 jaar uit Onstwedde, Alteveer en Eelde aangehouden. De drie kregen om onbekende redenen ruzie bij de woning van de Onstwedder. Over en weer vielen klappen waarbij met stuk hout werd geslagen. De bewoner van de woning aan de Dillelaan, de aangehouden Onstwedder, dreigde tijdens de ruzie met een wapen. Bij het politieonderzoek bleek dit om een alarmpistool te gaan. De drie verdachten zijn naar het bureau gebracht en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de aanleiding en de toedracht van de ruzie.

Oude Pekela: clandestiene zender uit de lucht
In samenwerking met de Rijksdienst voor Radiocommunicatie heeft de politie zaterdagavond in Oude Pekela de illegale zender Pelgrim uit de lucht gehaald. De eigenaar van de zender, een 37-jarige inwoner van Oude Pekela, zond uit vanuit een woning aan de Feicko Klokstraat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn apparatuur is in beslag genomen.

Slochteren: snelheidscontrole
De politie heeft zaterdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale Weg N387 in Slochteren. Daarbij werd van 120 voertuigen de snelheid gemeten. Veertien bestuurders reden harder dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 70 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km per uur. Die snelheid werd gereden door een 20-jarige automobiliste uit Hoogezand. Haar rijbewijs werd door de politie ingevorderd.

Groningen: dronken man aangehouden
Wegens openbare dronkenschap heeft de politie zaterdagnacht in de Oude Boteringestraat in Groningen een 20-jarige man uit de gemeente Winsum aangehouden. De man lag dronken op straat en bleek inmiddels meerdere keren van zijn fiets te zijn gevallen. De politie heeft de man meegenomen en aan het bureau en ingesloten ter ontnuchtering. Hij krijgt een boete voor openbare dronkenschap.

Groningen: man vernielt verkeersgeleider
De politie heeft zaterdagnacht in de Dr. D. Bosstraat in Groningen een 18-jarige Stadjer aangehouden. De man vernielde aan de Verlengde Hereweg een deel van een rubberen verkeersgeleiding die dient als afscheiding tussen rijbaan en de fietsstrook. De man trok de delen los en gooide ze op het dak van schuurtjes in de buurt. Na verhoor op het politiebureau is de verdachte heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: veroorzaker geluidsoverlast aangehouden In zijn woning aan de West-Indischekade in Groningen heeft de politie zaterdagavond een 43-jarige man aangehouden. De man veroorzaakte door middel van geluidsapparatuur ergerlijke geluidsoverlast voor de buurt. Bij de komst van de politie deed de man de deur van zijn woning niet open waarna de politie zich toegang tot het huis verschafte en de apparatuur van de man, die overigens in zwaar beschonken toestand op bed werd aangetroffen, in beslag nam. Ruim een uur later kwamen opnieuw klachten uit de omgeving van de woning van de man. Bij een nieuw politieonderzoek bleek hij de TV hard te hebben aangezet. De verdachte schreeuwde bij de komst van de politie en sloeg een ruit van zijn huis aan diggelen. Opnieuw ging de politie de woning binnen en hield de verdachte aan. De man is meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor. Zijn TV werd in beslag genomen. In de woning van de verdachte troffen agenten een professionele handboog en een aantal pijlen. Dit wapen is voor nader onderzoek ook in beslag genomen.

Groningen: automobilist geeft valse naam op
Aan het Damsterdiep in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 28-jarige automobilist uit Zoetermeer aangehouden. De man reed met zijn auto in verboden richting door de Oosterstraat. Bij staande houding op het Damsterdiep kon hij geen rijbewijs laten zien. De man werd meegenomen naar het bureau waar bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Ook bleek de man in het geheel niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na verhoor is hij zonder auto heengezonden.

Groningen: baldadige jongen aangehouden
Zaterdagavond heeft de politie aan de Bessemoerstraat in Groningen een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor baldadigheid. De knaap zat in een stilstaande auto en gooide vanuit dat voertuig een fles kapot op de rijbaan, vlak voor een passerende politiesurveillanceauto. De jongen werd meegenomen en na verhoor overgedragen aan zijn moeder. Hij krijgt een bekeuring voor baldadigheid.

Groningen: gestolen auto
Surveillerende politiemensen zagen zaterdagmiddag aan de Emingaheerd een auto rijden die bij navraag bleek te zijn gestolen. De auto stopte aan de Sibrandaheerd waar een passagier uitstapte. Toen de bestuurder de politieauto in de gaten kreeg probeerde hij er vandoor te gaan, maar botste vrijwel direct tegen een hek bij een woning. Ook de bestuurder stapte en vluchtte te voet. Hij kon niet worden aangehouden. Zijn identiteit is echter bekend. De passagier een, 35-jarige man uit Groningen, kon wel worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. De in Heerenveen gestolen auto gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Haren: ongeval: politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval dat zaterdagnacht rond 01.00 uur plaatsvond aan de Lutsborgweg in Haren. De auto van een 68-jarige automobiliste uit Haren werd tussen de Westerse Drift en de Meerkoetweg aangereden door een tegemoetkomende auto. Beide wagens liepen zware schade op maar de veroorzaker van het ongeval zag kans met zijn kapotte auto weg te rijden zonder dat hij zijn identiteit of die van zijn voertuig bekend maakte. De auto van de Harense is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De veroorzaker reed in een vermoedelijk blauwe auto. Het merk of type is niet bekend. Vermoedelijk gaat het om een Jeep-achtig model of een zogenaamde MPV. Getuigen van het ongeval wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Haren. Telefoon: 0900 8844.

Stadskanaal: man aangehouden
Bij een woningdecoratie winkel aan de Beneluxlaan in Stadskanaal heeft de politie zaterdagmorgen een 58-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. De man kreeg in de winkel ruzie met de beheerster en diens dochter over schade aan een behangstomer die de man via een woningbouwvereniging bij de winkel te leen had gekregen. De verdachte was het niet eens met de afhandeling van de schade. Hij wilde verhaal gaan halen bij de reparateur van het apparaat met medeneming van de stomer. De verhuurster van het ding wilde daar niet aan meewerken en gaf de stomer niet meer af. Er ontstond een handgemeen waarbij de vrouw op de grond werd gegooid. Ze liep letsel op aan een been en aan het gezicht. De dochter van de vrouw, die haar moeder te hulp kwam, kreeg klappen van de verdachte en ook zij kwam te vallen. Ze liep geen ernstige verwondingen op. De verdachte is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden.

Appingedam: fietsster gewond
In de Wijkstraat in Appingedam is zaterdagmiddag een 53-jarige vrouw uit Appingedam gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw reed op haar fiets en werd van achteren aangereden door een 45-jarige automobilist uit Overschild. De vrouw kwam te vallen en liep letsel op aan een knie. Ze is naar een ziekenhuis gebracht en daar geopereerd.

Groningen: mannen aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag in de Oude Kijk in t Jatstraat in Groningen een 17-jarige inwoner van Zwolle aangehouden samen met diens vriend, ook uit Zwolle, van wie nog geen persoonsgegevens bekend zijn. Beide mannen liepen heen en weer door de Hoekstraat en de Kijk in t Jatstraat en zeulden een grote koffer op wielen met zich mee. Toen politiemensen de twee aanspraken met de vraag of ze ergens naar op zoek waren vertelden de mannen het NS station te zoeken. Bij onderzoek door de politie bleek dat de koffer van de mannen gevuld was met horloges, fototoestellen, telefoons, handsfreesetjes en laptop computers. Ze konden geen aannemelijke verklaring geven voor de herkomst van de spullen en werden meegenomen naar het politiebureau. Beide mannen zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De aangetroffen spullen zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 26-01-2003 '
Lees ook