Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 26 maart 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: jongen aangehouden voor rijden onder invloed De politie heeft dinsdagavond op de Sontweg een 17-jarige man uit Sappemeer aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Politieagenten zagen de jongen in een auto rijden, terwijl zijn achterlicht defect was. Bij navraag bleek tevens dat het voertuig niet gekeurd was. De jongen werd vervolgens gecontroleerd. Al snel bleek dat hij minderjarig was en zodoende niet over een rijbewijs kon beschikken. Ook had de 17-jarige volgens eigen zeggen met vrienden een jointje gerookt. Omdat het vermoeden rees dat de jongeman had gereden onder invloed, werd vervolgens een urineproef van hem afgenomen. De verkeersovertreder kon na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: alcomobilist verzet zich bij aanhouding De politie heeft dinsdagnacht in de Nieuwe Boteringestraat een 18-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten controleerden de Stadjer op zijn brombakfiets en constateerden hierbij dat de man rook naar alcohol. Om onbekende reden mislukte de blaastest op straat, waarna de brombakfietser mee moest naar het politiebureau. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig en trapte hij de agenten meerdere malen. Met gepast geweld wisten de agenten de wilde alcomobilist te overmeesteren. Op het politiebureau bleek dat hij 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De Stadjer kon na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Groningen: alcoholcontrole resulteert in aanhouding Op de Hereweg heeft de politie dinsdagnacht tijdens een alcoholcontrole een 31-jarige man uit Hoogkerk aangehouden voor rijden onder invloed. De Hoogkerker bleek op het politiebureau 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie controleerde op alcohol naast de Hereweg ook op de Paterswoldseweg. In totaal werd van 75 bestuurders een blaastest afgenomen.

Groningen: Doorrijder ongeval aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht in een woning aan de Oliemuldersweg een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De Stadjer was dezelfde nacht in de Gerbrand Bakkerstraat in aanrijding gekomen met een geparkeerde auto en had hij vervolgens de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit achter te laten. Het doorgereden voertuig werd verderop in de straat aangetroffen. De verdachte kon na enig onderzoek worden achterhaald. Hij bleek daarnaast alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de Stadjer 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat hij geen rijbewijs had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Regioberichten volgen later

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 26-03-2003 '
Lees ook