Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 26 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: snelheidsovertreder raakt rijbewijs kwijt De politie heeft zaterdagmiddag een 27-jarige vrouw uit Heerhugowaard bekeurd, omdat zij op de Beneluxweg 55 km/uur in haar auto te hard had gereden. De agenten vorderden haar rijbewijs in.

Haren: inbraak in kapperszaak
Vrijdagnacht is in een kapperszaak in de Kerkstraat in Haren ingebroken. De dader forceerde een raam en een toegangsdeur. De inbreker nam een klein geldbedrag weg.

Groningen: alcomobilist botst tegen verkeerspaal De politie heeft zaterdagmiddag een 34-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De stadjer was op de Ketwich Verschuurlaan in een bocht de controle over zijn auto kwijt geraakt en vervolgens tegen een verkeerspaal gebotst. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees uit dat de verdachte iets te veel had gedronken. (0.6 promille) De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte kreeg een dagvaarding uitgereikt en mocht daarna het politiebureau verlaten.

Groningen: straatdealer aangehouden
Bij een controle op verdovende middelen heeft de politie zaterdagavond in de Emingaheerd een 27-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw bleek in het bezit te zijn van bijna twee gram cocaïne. De verdachte had kort daarvoor een gebruikershoeveelheid verkocht aan een vrouw. Zij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: rijden onder invloed
De politie heeft zaterdagavond op de Boerhaavelaan een 24-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man negeerde in zijn auto een geslotenverklaring. Bij controle bleek de man te hebben gedronken. De ademanalyse wees uit dat de verdachte inderdaad te veel gedronken had. (0,8 promille) De verdachte kreeg een dagvaarding uitgereikt. Daarnaast kreeg hij een bekeuring voor de gepleegde verkeersovertreding.

Groningen: wildplasser in het bezit van drugs
Zaterdagavond heeft de politie in de Schuitemakersstraat een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. De stadjer stond te plassen tegen een gevel. Op straat gedroeg de verdachte zich vervelend, waarna hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar troffen de agenten na fouillering verdovende middelen bij de man aan. Hij is ingesloten.

Groningen: vechtersbazen aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt twee mannen uit Groningen, respectievelijk een 22 en 25-jarige man, aangehouden voor mishandeling. Beiden waren door de portiers de toegang ontzegd voor de horecagelegenheden aan de Grote Markt Zuidzijde. Kennelijk waren de mannen het hier niet mee eens. Onder het toeziend oog van de politie pakte een van de mannen een helm en sloeg vervolgens meerdere malen met de helm de portiers. Ook de tweede man begon hierop te vechten. Met hulp van de portiers wisten de agenten de verdachten aan te houden en onder controle te brengen. De vechtersbazen zijn ingesloten. Kort later ontstond wederom een vechtpartij op de Grote Markt. Dit maal had een 21-jarige man uit Eelde een 15-jarige jongen uit Sint Hubert zonder enige aanleiding geslagen. Hierbij had de Eeldenaar een glas in zijn handen gehad, die door de klap was gebroken. Het slachtoffer is met onbekend oorletsel naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Ook in een horecagelegenheid in de Gelkingestraat liep een vechtpartij uit de hand. Een 19-jarige jongen uit Groningen had ruzie gekregen met een 24-jarige jongen uit Groningen. Hierbij stak de jongen zijn plaatsgenoot met een glas in het gezicht. Het slachtoffer haalde vervolgens hulp, waarna de dader van de mishandeling door het slachtoffer en zijn vrienden is mishandeld. De politie hield vervolgens alle vier personen aan. Naast de jongen, die met het glas had gestoken, werd ook het slachtoffer en de twee andere jongens in de leeftijd van 17 en 21 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht van de vechtpartij. Het slachtoffer is in het politiebureau aan zijn verwondingen in het gezicht behandeld.

Groningen: buurtbewoners overmeesteren autokraker Zaterdagavond heeft de politie aan de Praediniussingel een 28-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden op verdenking van een inbraak in een auto. De man werd op heterdaad betrapt door meerdere buurtbewoners en kon kort later aan toegesnelde politieagenten worden overgeleverd. De autokraker had zich toegang verschaft tot het voertuig door een steen door een portieruit te gooien. De stadjer is ingesloten.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 26-05-2002 '
Lees ook