Korps: Groningen, plaats: Diverse 27-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag, 27 januaro 2003

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: man maakt problemen bij opvanghuis
De politie hield zondagnacht een 28-jarige man zonder vaste verblijfplaats aan bij een opvanghuis aan de van Heemskerckstraat voor bedreiging van een medewerkster van de opvang. De man was via de dakgoot door een openstaand raam naar binnen gekomen. Een medewerkster vertelde de man dat hij weer naar buiten moest. Hij begon de medewerkster te bedreigen en trapte tegen een deur aan. Later in de nacht kwam de man weer terug bij het gebouw en werd door de politie aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: jongen (17) krijgt klappen
In de Timorstraat trof de politie zondagavond een 17-jarige jongen aan met een hoofdwond. Hij verklaarde mishandeld te zijn door vier mannen, die hij van naam kent. De mannen zouden hem opgewacht hebben en hebben vervolgens klappen gegeven. Het slachtoffer is voor behandeling van de hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Een zoektocht in de omgevingnaar de mannen leverde geen resultaat op. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling.

Groningen: mannen vernielen winkelruit
Een getuige zag zondagochtend dat twee mannen, een 25-jarige Groninger en een 21-jarige man uit Bedum een winkelruit vernielden in de Oude Ebbingestraat. De eigenaar van de winkel werd gewaarschuwd en hij constateerde dat er niets uit de winkel was weggenomen. Beide mannen werden aangehouden voor vernieling en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: man boos om diefstal brommer
Een 26-jarige man uit Groningen die zondagnacht bemerkte dat zijn brommer gestolen was ging door het lint op de Grote Markt. De man werd door vrienden in bedwang gehouden. Zij konden de benadeelde niet rustig krijgen die zijn frustratie op aanwezige agenten ging botvieren. Uiteindelijk beledigde en bedreigde hij de agneten en werd naar het bureau meegenomen. Hij bekende de belediging en werd met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Heiligerlee: alcomobilist rijdt door na veroorzaken schade Een 42-jarige inwoner van Heiligerlee is zondagavond in Winschoten door enkele bewoners van de Oude Hornweg in Heiligere aangehouden, nadat hij even eerder op de Oude Hornweg schade had veroorzaakt en was doorgereden. Betrokkene bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd overgeleverd aan de politie. Bij het onderzoek aan het politiebureau werd 2.3 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man botste op de Oude Hornweg in zijn woonplaats tegen een geparkeerd staande auto, nadat eerst al door een tuin was gereden. Enkele getuigen en de benadeelde reden achter de man aan en wisten hem in Winschoten op de Kamperfoelieweg klem te rijden. De auto van de verdachte was zwaar beschadigd.

Winschoten: bromfietser overleden na ongeval
Een 20-jarige bromfietser uit Winschoten is zondagmiddag in het ziekenhuis overleden, nadat hij eerder op de middag met zijn bromfiets ten val was gekomen en met zijn hoofd tegen een muurtje was gebotst. Het ongeval gebeurde bij de rotonde van de kruising Sint Vitusholt met de Grintweg in zijn woonplaats. Hij reed vanuit de richting Heiligerlee over de Grintweg in de richting van de Nassaustraat. Vlakbij de rotonde op het fietspad heeft hij de controle over de bromfiets verloren en via de vluchtheuvel en de stoep tegen een muurtje van een erfafscheiding tot stilstand gekomen. Hij raakte daardoor zwaar gewond. Hij is met spoed overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis waar hij enkele uren later aan zijn verwondingen is bezweken. Uit het technisch onderzoek is gebleken dat de voorrem niet goed werkte. Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer bij de nadering van de oversteek niet voldoende heeft kunnen afremmen waardoor hij de controle over het voertuig heeft verloren.

Leek: overval supermarkthouder
Zondagavond omstreeks 21.30 uur vond er een overval plaats op de eigenaar van de supermarkt aan de Waezenburglaan in Leek. Daarbij heeft de onbekende overvaller een som geld buitgemaakt, waarna hij vermoedelijk op een fiets is verdwenen. De 52-jarige eigenaar had op zondag nog enkele werkzaamheden in de zaak verricht, waarna hij omstreeks 12.30 uur de winkel wilde verlaten. Buiten werd hij opgewacht door een onbekende man, die plotseling vanuit de struiken op het afkwam. Onder dreiging van een vuurwapen werd de eigenaar gedwongen weer in de winkel te gaan naar de kluis. Vervolgens gaf hij de som geld af aan de overvaller die daarna verdween. De politie, die inmiddels gewaarschuwd was, heeft direct de omgeving afgezocht en een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Tevens is de speurhond nog ingeschakeld. De resultaten van dit onderzoek worden meegenomen in het onderzoek naar de dader.

Appingedam: gewonde bij verkeersongeval
Bij een botsing tuussen twee personenautos op de kruising van de Jukwerderweg met het Bolwerk in Appingedam is zondagavond een 56-jarige inwoonster van Wirdum gewond geraakt. Zij is met borst en nekklachten voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Delfzijl. Ze reed mee in de auto van een 54-jarige inwoonster van Groningen die over de Jukwerderweg de kruising naderde. Deze verleende op genoemde kruising geen voorrang aan de over het Bolwerk rijdende automobilist, een 77-jarige inwoner van Uttrecht. De beide autos liepen flinke schade op.

Grootegast: alcomobilist veroorzaakt brokken
Een 31-jarige automobilist uit Lutjegast heeft zondagavond op de Hoofdstraat in Grootegast schade veroorzaakt, vermoedelijk omdat hij zwaar onder invloed in zijn personenauto reed. Hij botste achter op een stilstaande 21-jarige bromfietser uit Grootegast en de auto van een 34-jarige inwoner van Sebaldeburen die stonden te wachten voor de kruising van de Hoofdstraat met de Langeweg. De auto en de bromfiets liepen daarbij schade op. De Lutjegaster liep daarna weg, maar werd even later door de politie in de omgeving aangehouden. Onderzoek naar zijn alcoholgebruik gaf aan, dat hij ongeveer 2.6 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Rottum: alcomobilist in de sloot
Een 49-jarige inwoner van Kantens is zondagmiddag met zijn auto op de Usquerderweg bij Rottum in de sloot geraakt. Bij onderzoek bleek dat de verdachte zwaar onder invloed van alcohol verkeerde (2 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: alcomobilist
Een 42-jarige automobilist uit Winschoten is zondag even na middernacht op de Mr. D.U. Stikkerlaan in zijn woonplaats betrapt bij het rijden onder invloed. Hij bleek 2.1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 27-01-2003 '
Lees ook