Korps: Groningen, plaats: Diverse 27-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 27 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: politie treedt op tegen overlastveroorzakers De politie heeft zondagavond zeven mannen aangehouden die op de Grote Markt alcohol aan het nuttigen waren. Alle overlastveroorzakers kregen in het politiebureau een bekeuring uitgereikt. Twee verdachten, een 47 en 52-jarige man uit Groningen, bleken gesignaleerd te staan en derhalve nog enkele dagen te goed te hebben. Zij zijn ingesloten.

Groningen: bromfietser aangehouden
De politie heeft zondagnacht op de Westersingel een 20-jarige man uit Schimmert aangehouden, omdat hij traangas in zijn bezit had. De verdachte werd gecontroleerd op zijn bromscooter. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en was daarnaast het voertuig niet verzekerd. Bij onderzoek aan zijn kleding troffen de politieagenten traangas aan. In het politiebureau kreeg de verdachte drie bekeuringen uitgereikt. Daarnaast wordt proces-verbaal opgemaakt in verband met het bezit van het traangas. De bromscooter wordt technisch onderzocht.

Groningen: vrouw gewond na aanrijding
Zondagmiddag is op de Van Iddekingeweg een 82-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt, nadat ze op haar fiets was aangereden door een 55-jarige man uit Tolbert die een auto bestuurde. Aan de vrouw werd geen voorang verleend door de Tolberter. Zij is met letsel aan benen en armen overgebracht naar een ziekenhuis.

Groningen: Eigenaar overloopt autokraker
De politie heeft zondagavond op het Stationsplein een 32-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man had kort daarvoor gepoogd een auto open te breken, maar werd daarbij overlopen door de eigenaar van het voertuig. Op aanwijzing van de eigenaar werd de verdachte vervolgens aangehouden. Hij is ingesloten.

Haren: inbraak in dienstencentrum
Zaterdagnacht is in een dienstencentrum aan de Torenlaan in Haren ingebroken. De dader forceerde een raam en doorzochte diverse ruimten. De inbreker nam een onbekend geldbedrag weg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Veendam: verdachte van winkelinbraak aangehouden Een 39-jarige man uit Hoogezand is zondagochtend op de Middenweg in Muntendam aangehouden als verdachte van een inbraak in een supermarkt aan de Reede in Veendam. Bij de inbraak was het alarm afgegaan zodat de politie gewaarschuwd werd. Bij een zoektocht naar de dader zagen de agenten de man uit Hoogezand fietsen met een grote plunjebaal. Hij wist eerst te ontkomen maar kon op de Middenweg in Muntendam worden aangehouden. In de plunjebaal bleek een grote hoeveelheid sigaretten te zitten die uit de supermarkt waren ontvreemd. De inbreker is ingesloten voor nader verhoor.

Winschoten: struikrover moet nog 18 dagen zitten Een agent zag zondagochtend een 42-jarige man uit Winschoten op het Hommesplein met een struik in zijn hand staan. De man maakte aanstalten om nog een tuin te bezoeken en werd aangehouden. In overleg met het openbaar ministerie kreeg de Winschotenaar een dagvaarding en een schikkingsvoorstel van 130 euro. Hij bleek ook nog een straf van 18 dagen te hebben openstaan. De man is ingesloten en overgedragen aan justitie voor het uitzitten van de openstaande straf.

Appingedam: twee jongens aangehouden voor baldadigheid Twee jongens, 21 jaar uit Winneweer en 19 jaar uit Garrelsweer, werden zondagochtend aangehouden voor vernielingen op een camping aan de Alberdaweg in Appingedam. De jongens waren na een nachtje stappen baldadig en de 21-jarige jongen had een steen tegen een caravan gegooid. Een van de campinggasten was achter de jongens aangegaan en waarschuwde de politie. Na verklaringen te hebben afgelegd werden de jongens met een proces-verbaal heengezonden.

Zuidhorn: autos botsen op kruising
Op de kruising van de Hanckemalaan met de Fazantenlaan in Zuidhorn verleende een 19-jarige automobilist uit Grootegast zondagmiddag geen voorrang aan een 49-jarige automobilist uit Zuidhorn. De Zuidhorner liep als gevolg van de botsing een hoofdwond op en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Delfzijl: inbraak in boot
Een booteigenaar trof zondagochtend een 36-jarige man zonder vaste verblijfplaats aan op zijn afgemeerde boot aan de Rijksweg in Delfzijl. De huif was opengebroken en etenswaren en een jas ontvreemd. De aangehouden man gaf aanvankelijk een valse naam op. Hij is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Appingedam: aanhouding na geluidsoverlast
De politie heeft zondagavond een 50-jarige vrouw uit de Georg van Saksenlaan aangehouden voor het verstoren van de nachtrust in de buurt. Agenten hadden na de zoveelste klachten over geluidsoverlast haar radio in beslag genomen. Nadat de dienders weg waren begon de vrouw de buren lastig te vallen door op de ramen van haar buren te slaan. De vrouw die onder invloed van alcohol verkeerde was verbaal en fysiek agressief naar de agenten. Zij is eerst ter ontnuchtering ingesloten.

Winschoten: softdrugs in beslag genomen
Bij een controle op verdovende middelen zondagavond werd op de A7 bij Winschoten een 36-jarige man uit Borger (Duitsland) betrapt op het bezit van softdrugs. Hij bleek in het bezit van zon 150 gram wiet. Voor nader onderzoek is de Duitser ingesloten.

Veelerveen: motorrijder onderuit
De hulpdiensten werden zondagavond naar een horecagelegenheid aan de Wilhelminastraat in Vlagtwedde gestuurd waar een gewonde motorrijder binnen stond. Ter plaatse bleek de man last te hebben van zijn rug en hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De 31-jarige man uit Wymeer bleek op de Veelerveensterweg in Veelerveen met zijn motor onderuit te zijn gegaan. Hij was weer op de motorfiets gekropen en teruggereden naar de horecagelegenheid. Omdat het vermoeden bestaat dat de man onder invloed van alcohol gereden heeft is van hem een bloedproef afgenomen. Nader onderzoek is ingesteld.

Hoogezand: onder invloed tegen lichtmast
Een 38-jarige automobiliste uit Hoogezand reed zondagnacht op de Burg. Bartelsstraat tegen een lichtmast aan. Toen de politie arriveerde bij het ongeval was de vrouw naar een nabijgelegen woning van een vriend gegaan. Daar werd zij aangehouden. De vrouw, die naar alcohol rook, verklaarde eerder op de dag cocaïne en en joint te hebben gebruikt. Van haar werd een bloedproef afgenomen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 27-05-2002 '
Lees ook