Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 28 januari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: fietsendief blijkt ook vernieler auto De politie heeft maandagavond op de Vismarkt een 42-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen de Stadjer in de Stoeldraaierstraat een fiets wegnemen en konden de man vervolgens aanhouden. In aanwezigheid van de dienders draaide de fietsendief zijn jas om, waarna hij tevens in aanmerking kwam voor vernieling van een auto in de Folkingestraat. De verdachte had een spiegel van de auto getrokken. Hij bekende beide feiten. De Stadjer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie is op zoek naar de eigenaar van de vernielde personenauto, merk Jaguar. De eigenaar of mensen die de eigenaar kennen, kunnen contact opnemen met de politie van basiseenheid Centrum op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

Groningen: winkeldief door agenten op heterdaad betrapt In de Stoeldraaierstraat heeft de politie maandagmiddag een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Agenten zagen de verdachte een supermarkt binnengaan en vervolgens enkele goederen onder zijn jas stopte. Bij het verlaten van de winkel werd hij door de dienders aangehouden. Hij bekende de diefstal. Na verhoor mocht hij met een dagvaarding op zak het politiebureau weer verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: doorrijding met gestolen auto
Op de Elzenlaan is maandagmiddag een onbekende bestuurder van een personenauto na een aanrijding doorgereden. Het doorgereden voertuig werd korte tijd later op de Morgensterlaan aangetroffen. De auto bleek twee dagen eerder te zijn weggenomen. Door getuigen is gezien dat uit de gestolen auto twee mannen waren gekomen. Zij wisten te ontkomen. De politie beschikt over een signalement van de twee mannen. De politie stelt tevens een onderzoek in.

Groningen: Stadjer mishandeld
In een horecagelegenheid in de Oosterstraat is maandagnacht een 21-jarige man uit Groningen mishandeld. De Stadjer kreeg tot tweemaal toe van een of meerdere mannen een klap in zijn gezicht, waarna hij een voortand kwijt raakte. Het slachtoffer had kort daarvoor onenigheid met een groep vervelende mannen gekregen, waarna hij de klappen kreeg. De Stadjer heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte(n).

Groningen: inbraak in zwembad
In het zwembad aan de Moddermanlaan is maandagnacht door onbekenden ingebroken. Vermoedelijk heeft men zich toegang verschaft via de voordeur van het gebouw. In het zwembad zijn diverse binnendeuren geforceerd. Diverse ruimten zijn door de inbrekers doorzocht. De daders wisten te ontkomen. De politie doet technisch onderzoek.

Appingedam: gewonden bij frontale botsing
Bij een frontale botsing tussen twee bestelautos zijn maandagmorgen op de Rijksweg 33, de beide bestuurders gewond geraakt. Ze zijn met aangezichtletsel overgebracht naar het ziekenhuis, maar konden na behandeling weer huiswaarts keren. Het ongeval ontstond, nadat één van de automobilisten, een 30-jarige inwoner van Appingedam, een voor hem rijdende vrachtauto inhaalde op het moment dat de andere bestelauto vanuit de richting Siddeburen reeds dicht was genaderd. De andere automobilist, een 26-jarige inwoner van Siddeburen, probeerde een botsing nog te voorkomen door sterk af te remmen, maar dat lukte niet meer. Beide autos botsten vervolgens tegen elkaar. De zwaar beschadigde autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De weg is gedurende de bergingswerkzaamheden enige tijd afgesloten geweest voor het overige verkeer.

Appingedam: chauffeur gevaarlijke stoffen neemt buurman mee op reis De politie heeft maandag een 28-jarige vrachtautochauffeur uit Maasdam bekeurd voor het laten meerijden van een kennis tijdens een transport van gevaarlijke stoffen. De auto was geladen met een container waarin 20 ton bijtende stoffen werden vervoerd over de Provincialeweg N360 bij Appingedam. In dat geval mag er slechts een bemanningslid worden vervoerd en geen gewonepassagier. Het bemanningslid mag ook slechts in dat geval in de cabine plaatsnemen als hij aan de nodige kwalificaties voldoet zoals vakdiplomas waaruit blijkt dat hij bij calamiteiten de juiste maatregelen weet te nemen. Een gewone passagier kan in zulke gevallen zelf slachtoffer worden of een sta in de weg zijn bij calamiteiten. De kennis heeft zijn reis met het openbaar vervoer moeten voortzetten.

Snelheidscontroles
Er zijn maandag de volgende snelheidscontroles gehouden: Plaats: Winschoten, straat: Blijhamsterweg, aantal gecontroleerde voertuigen: 462, maximumsnelheid: 50, aantal overtredingen: 66, hoogst genoteerde snelheid: 84.
Plaats: Oude Pekela, straat: Vijverlaan, aantal gecontroleerde voertuigen: 94, maximumsnelheid: 50, aantal overtredingen: 9, hoogst genoteerde snelheid: 63.
Plaats: Winschoten, straat: Sint Vitusholt, aantal gecontroleerde voertuigen: 24, maximumsnelheid: 50, aantal overtredingen: 8, hoogst genoteerde snelheid: 87.
Plaats: Ten Boer, straat: Rijksweg (N360), aantal gecontroleerde voertuigen: 168, maximumsnelheid: 50, aantal overtredingen: 13. Plaats: Appingedam, straat: Zwet, aantal gecontroleerde voertuigen: 168, maximumsnelheid: 50 , aantal overtredingen: 13.. Plaats: Warffum, straat: Breede (N363), aantal gecontroleerde voertuigen: 45, maximumsnelheid: 80, aantal overtredingen: 3, hoogst genoteerde snelheid: 130.
Plaats: Stadskanaal, straat: Semsstraat, aantal gecontroleerde voertuigen: 650, maximumsnelheid: 50, aantal overtredingen: 66, hoogst genoteerde snelheid: 79.
Plaats: Lauwerzijl, straat: Nittersweg, aantal gecontroleerde voertuigen: 106, maximumsnelheid: 80 , aantal overtredingen: 6, hoogst genoteerde snelheid: 129.

Inlichtingen, afdeling Communicatie 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 28-01-2003 '
Lees ook