Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-02-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 28 februari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: politie houdt straatroofster aan
De politie heeft donderdagmiddag op de Esdoornlaan een 30-jarige vrouw aangehouden voor een poging tot diefstal met geweld. De straatroofster had gepoogd een 25-jarige vrouw uit de stad van haar tas te beroven. Toen dit niet lukte, ontstond een worsteling tussen beide vrouwen. Het slachtoffer raakte bij de worsteling licht gewond. De gewelddadige vrouw werd vervolgens door omstanders in bedwang gehouden en aan de politie overgeleverd. De verdachte is ingesloten. Vermoedelijk heeft de vrouw een half uur eerder ook geoogd een 32- vrouw uit de stad van haar zojuist gepinde geld te beroven. Ook deze keer bleef het bij een poging, omdat het slachtoffer zich verzette en te hulp werd geschoten door omstanders. De straatroofster wordt ook verdacht van het feit dat zij een dag eerder onder bedreiging van geweld een 48-jarige man uit Groningen heeft gepoogd te beroven. De Stadjer verzette zich hierbij, waardoor het ook hier bij een poging bleef. De verdachte wordt vandaag voor de rechter-commissaris geleid.

Groningen: wildplasser geeft valse naam op
De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt een 21-jarige man uit Hoogeveen bekeurd voor wildplassen. De Drent gaf een valse naam op en beweerde daarnaast 16 jaar te zijn. Dit geloofden de agenten niet, waarna de Hoogeveener werd aangehouden. Op het politiebureau bleek al snel de ware identiteit van de Drent. Met twee bekeuringen van 46 en 86 Euro op zak mocht de man het politiebureau weer verlaten.

Groningen: dronken vrouw ingesloten
De politie heeft donderdagmiddag in een winkelbedrijf aan de Vismarkt een 55-jarige vrouw uit de stad aangehouden voor openbare dronkenschap. De vrouw wilde het winkelbedrijf niet verlaten. De halsstarrige Groningse moest vervolgens mee naar het politiebureau. Daar werd zij ter ontnuchtering ingesloten. De vrouw kon in de avonduren met een bekeuring van 23 Euro weer van haar vrijheid genieten.

Groningen: veelpleger aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag in een winkelbedrijf op de Grote Markt een 28-jarige man uit de stad aangehouden voor winkeldiefstal. De verdachte werd door de beveiliging op heterdaad betrapt bij het stelen van een zonnebril. Hij werd vervolgens aan de politie overgedragen. De verdachte bleek een bekende veelpleger te zijn. Hij is ingesloten.

Groningen: mannen bedreigen doktersdienst
De politie heeft donderdagavond op het Damsterdiep drie mannen in de leeftijd van 19, 20 en 43 jaar, allen uit Groningen, aangehouden voor bedreiging. De mannen waren naar het gebouw van de doktersdienst gekomen na een uit de hand gelopen telefoongesprek tussen de dienstdoende dokter en de 20-jarige Stadjer. De drie mannen bedreigden in het gebouw de baliemedewerkers, waarna de politie werd gewaarschuwd. Op het politiebureau werden de Stadjers gehoord omtrent de bedreiging. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: fietsendief komt niet ver
Een 16-jarige jongen uit Groningen is donderdagnacht na de diefstal van een mountainbike niet ver gekomen. Een alerte getuige alarmeerde de politie dat de verdachte vanuit de Tellegenstraat een fiets had weggenomen. Op de Heymanslaan kon de jongen al worden ingerekend. De mountainbike kon weer worden teruggegeven aan de eigenaar. De politie maakt proces-verbaal op tegen de fietsendief.

Noordbroek: overval op supermarkt
Een onbekende man heeft donderdagavond tegen sluitingstijd een supermarkt in Noordbroek overvallen. De man kwam de supermarkt aan de Hoofdstraat binnen en bedreigde de caissière met een pistool. Hij eiste het kasgeld op. Nadat de caissière de man het geld gaf verdween hij even snel als hij gekomen was. Het is niet bekend of de man gebruik maakte van een vervoermiddel. De politie die snel ter plaatse was heeft meteen een uitgebreid onderzoek ingesteld. Tevens is enkele uren in de omgeving van de supermarkt en Noordbroek gezocht, maar van de dader geen spoor gevonden. Van de dader is bekend dat het om een negroïde man ging met een gezet postuur. Zijn lengte was ongeveer 180 tot 195. Hij droeg donkere kleding. Op zijn hoofd droeg hij een muts en hij had zijn gezicht afgeschermd met een shawl. De politie verzoekt aan eventuele getuigen om contact op te nemen met de politie in Veendam te bereiken onder nummer 0900-8844.

Winschoten: bromfietsster gewond bij botsing met auto Een 18-jarige bromfietsster uit Groningen is donderdagmiddag onder meer met een zware hersenschudding ter observatie opgenomen in het ziekenhuis, nadat ze op de kruising Oudewerfslaan met de Nassaustraat in Winschoten in botsing kwam met een personenauto. De automobilist, een 75-jarige inwoner van Winschoten, verleende op genoemde kruising geen vrije doorgang aan de tegemoetkomende Groningse toen hij komende van de richting Sint Vitusholt linksaf sloeg. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Kolham: auto in vangrail
Een 19-jarige automobiliste uit Sappemeer en een evenoude inzittende uit Kiel Windeweer kwamen donderdagmorgen met de schrik vrij, nadat ze op de A7 ter hoogte van Kolham, tegen de vangrail botsten. Het ongeval ontstond toen de Sappemeerster plotseling een veel langzamer rijdende personenauto ontwaarde waardoor ze stevig moest afremmen. Ze stuurde naar links en kwam daardoor vermoedelijk in de middenberm terecht waarna ze de controle over het voertuig verloor. Ze botste vervolgens tegen de vangrail waardoor de auto een draai van 180 graden maakte. Beiden konden ongedeerd uit de auto stappen. Een bergingsbedrijf heeft de ersntig beschadigde auto afgevoerd.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 28-02-2003 '
Lees ook