Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-05-2002
Persberichten regiopolitie Groningen
Dinsdag 28 mei 2002

Dagelijkse berichten

Oude Pekela: kluis gestolen uit kledingwinkel
Personeel van een kledingwinkel aan de Helling in Oude Pekela ontdekte maandagochtend dat er was ingebroken in de zaak. De inbrekers kwamen de winkel binnen door een raam te forceren. In een ruimte in de zaak werd een kluis gedemonteerd en weggenomen. De inhoud is op dit moment nog niet bekend. De politie stelt een nader onderzoek naar de inbraak.

Snelheidcontroles
Op diverse plaatsen in het westen en noorden van de provincie Groningen zijn maandag snelheidcontroles gehouden. Op de Provincialeweg N 980 in Sebaldeburen werd de snelheid van 172 voertuigen gemeten. 15 reden sneller als 50 km per uur waarbij de hoogste overtreder 79 km per uur haalde. Op de Nieuwestreek in Ezinge werden 102 voertuigen gecontroleerd. 20 bestuurders overtraden de limiet van 50 km per uur. Hier reed de snelste 70 km per uur. In Feerwerd werd op het Aduarderdiep op een 80 km weg gecontroleerd. 16 van de 82 gecontroleerde voertuigen reden te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km per uur. Op de N361 in Sauwerd werd de snelheid van 820 passerende voertuigen gemeten. 16 reden sneller dan de toegestane 80 km per uur waarbij de hoogste overtreder 112 km per uur reed. In Wehe den Hoorn tenslotte werden op dezelfde N361 118 bestuurders gecontroleerd. Hier waren 8 bestuurder sneller dan 80 km per uur. De snelste reed 118 km per uur.

Hoogezand: voetgangster gewond bij aanrijding
Op de Gorechtlaan in Hoogezand raakte een 49-jarige voetgangster uit die plaats maandagavond gewond na een botsing met een 28-jarige automobilist uit Kropswolde. De vrouw stak de weg over en lette vermoedelijk niet voldoende op waardoor de auto tegen haar aan reed. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Ter Apelkanaal: man zaagt haag om en bedreigt buren Een al langer lopend burenconflict aan de Zandberg in Ter Apelkanaal escaleerde maandagavond. Een 48-jarige buurman zaagde met een motorzaag een ongeveer 25 meter lange coniferenhaag om die deel uitmaakte van de erfafscheiding. Hierna had de man zijn buurvrouw en haar dochter zodanig bedreigd dat zij zich verstopten in de woning. Bij het arriveren van de politie bleef de man staan schreeuwen in zijn eigen tuin. Hij werd aangehouden voor bedreiging en vernieling en is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Winschoten: autokraker
De politie werd maandagavond gewaarschuwd door een getuige die had gezien dat er op de Stikkerlaan in Winschoten werd ingebroken in een busje. De 33-jarige autokraker zonder vaste verblijfplaats was nog aanwezig in de omgeving en kon op aanwijzen van de getuige worden aangehouden. Bij zijn fouillering werd een paspoort aangetroffen die uit de wagen afkomstig was. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Hoogezand: bloedproef afgenomen
De politie kreeg maandagavond de melding dat een automobilist op de Abraham Kuypersingel in Hoogezand de gehele weg nodig had. De 52-jarige automobilist werd op de Industrieweg staande gehouden en naar het bureau gebracht voor de ademanalyse. De man voltooide de blaasproef niet waarop een bloedproef werd afgenomen. Hij kreeg een rijverbod.

Leek: inbreker verstopt zich
Een bewoner van de Oldenoert in Leek hoorde maandagnacht glasgerinkel in de buurt en waarschuwde de politie. Bij een gebouw van de kinderopvang bleek een ruit stuk. Binnen lag een straatklinker keurig op tafel. De agenten gingen op onderzoek uit maar vonden aanvankelijk niets. Plots zag een van de agenten een paar gympen onder een tafel uit komen. De 33-jarige inbreker uit de Wilp werd aangehouden. Hij verklaarde op zoek te zijn naar een slaapplaats omdat hij de laatste bus gemist had. Hij werd na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: dealer van dope opgepakt
Op de Wibenaheerd heeft de politie maandagavond een 27-jarige stadjer opgepakt. Agenten zagen dat de man door twee junks werd benaderd om dope te kopen. Nadat de deal was gesloten gingen de junks weg. Zij werden beiden op straat gecontroleerd en bleken in het bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne. Hierna werd de dealer op de Wibenaheerd aangesproken. Hij gooide bij zijn aanhouding enkele bolletjes op straat. In zijn woning werd een grammenweger en enkele patronen van een vuurwapen aangetroffen. De man is ingesloten.

Groningen: inbraak in restaurant
In het afgelopen weekend werd ingebroken in een restaurant aan het Koerspad. De daders sloopten een deel van een buitenmuur en wisten zo het pand binnen te komen. Uit het pand werden een geldkistje en enkele fooienpotjes ontvreemd. De schade aan het pand is aanzienlijk.

Groningen: auto en rijbewijs ingenomen
Op de Plataanlaan werd maandagnacht een 21-jartige stadjer aangehouden. De man reed met zijn auto met grote snelheid door de stad. Op de Sumatralaan werd een snelheid van ruim 90 km per uur vastgesteld. Toen de bestuurder op de Bedumerweg en de Plataanlaan reed ging de snelheid nog een somhoog. Uiteindelijk kon de man worden staande gehouden. Op verschillende plekken reed hij met een overschrijding van meer dan 70 km per uur. Het rijbewijs van de man en de auto werd in beslag genomen en aan het bureau geplaatst. Hem staat enkele forse boetes te wachten.

Groningen: man loopt snijwonden op
Een 27-jarige man uit Groningen liep maandagmiddag bij een amusementshal aan de Gelkingestraat een forse snijwond aan zijn armen op. Hij bleek in de hal ruzie te hebben gekregen met een 340-jarige stadjer over geleend geld. Dit ontaarde uiteindelijk in een forse kloppartij waarbij over en weer flink werd geslagen. Uiteindelijk liep de 27-jarige stadjer een jaap in zijn armen op, waarvoor hij in het ziekenhuis werd behandeld. De politie nam daarna beide mannen mee naar het bureau, waar ze werden ingesloten.

Groningen: kind verdrinkt
Maandagavond is een anderhalf jaar oud jongetje verdronken in een vijver aan de Zandsteenlaan. Het kind ontsnapte aan het eind van de middag aan de aandacht van de ouders. Nadat een grote zoektocht was gestart werd het jongetje door twee agenten in een vijver achter de flats gevonden. Direct werd begonnen aan een reanimatie en het kind werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. In de loop van de avond bleek het jongetje te zijn overleden.

Groningen: poging inbraak
De politie werd maandagavond door bewoners van een woning aan de Nieuwe Ebbingestraat gebeld dat een ruit van de woning was ingegooid en dat er een tv toestel was weggenomen. De bewoners en andere getuigen zagen de dader vluchten en gingen achter de man aan. Uiteindelijk wisten agenten de mannen aan te houden op de Van Kerckhofstraat waar de man zich had verstopt in de bosjes. De verdachte is ingesloten. Het tv toestel werd niet terug gevonden.

Groningen: insluiper gepakt
In een woning aan de Steentilstraat werd maandagavond een 38-jarige Israëliër aangehouden. De man was de woning, die boven een restaurant is gelegen binnen gedrongen. Hier zag de man kans geld uit kleding van de bewoner weg te nemen. De man verklaarde op zoek te zijn naar een toilet. Nadat hij in het restaurant wilde gaan eten. De verdachte bleek in het bezit van het geld. Hij is ingesloten.

Groningen: medewerkster bedreigd
Een medewerkster van het GGZ gebouw aan de Hereweg werd maandagavond bedreigd door een 40-jarige man zonder vaste woonplaats. De vrouw wilde aan het eind van de dienst het gebouw verlaten toen zij haar auto wilde in stappen werd zij door de verdachte lastig gevallen en bij de keel gegrepen. Zij wist echter aan de man te ontkomen en de politie te waarschuwen. De man werd op de Vechtstraat aangetroffen en aangehouden. Hij is ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 28-05-2002 '
Lees ook