Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 29 maart 2003

Harkstede: aanhouding voor vernielingen
Een 25 en een 21-jarige inwoner van Harkstede zijn vrijdagnacht aangehouden voor vernieling en het stichten van brandjes. De twee hadden het publicatiebord bij de plaatselijke discotheek vernield en met de poster en een krant een conifeer bij een bedrijfspand in brand gestoken. Anderen hebben deze brand geblust. Tevens kwam er een melding van het in brand steken van een bult bladeren. Personeel van de discotheek hielden de beide mannen aan en leverden ze af aan de politie. De beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Stadskanaal: doorrijder onder invloed alcohol
Een 33-jarige inwoner van Stadskanaal is vrijdagnacht bij zijn woning aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding met een vrachtauto kort daarvoor op de Hoofdstraat in zijn woonplaats. Daar slingerde hij naar de linkerzijde van de weg waardoor beide voertuigen tegen elkaar aan botsten. Beide autos raakten aan de linkerzijde flink beschadigd. De bestuurder van de personenauto reed door, maar een achterligger had het kenteken van zijn auto genoteerd. De man bleek bij aantreffen zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Aan het politiebureau werd duidelijk dat hij 1.5 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Winschoten: agressieve winkeldieven aangehouden door politieman in burger
Een politieman uit Winschoten, die in zijn vrije tijd in het winkelcentrum van Winschoten liep, heeft vrijdagavond een agressieve winkeldief aangehouden die juist daarvoor met een kompaan enkele spijkerbroeken had gestolen uit een kledingzaak aan de Langestraat in Winschoten. De politieman die zich legitimeerde moest de man, een 20-jarige inwoner van Bellingwolde, naar de grond werken om hem in bedwang te houden. Een handlanger van de winkeldief, een 17 jarige inwoner van Winschoten, die probeerde er tussenuit te knijpen werd vastgehouden door andere omstanders. De beide verdachten konden even later worden overgenomen door dienstdoende politieagenten die inmiddels ter assistentie waren verschenen. De winkeldieven hadden tien broeken uit de winkel gestolen. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Stadskanaal: gewonde bij botsing
Een 25-jarige inwoner van Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Van Boekerenweg in Stadskanaal op een boom botste. Dit nadat hij komende van de richting A.G. Wildervanckweg eerst tegen een tegenligger botste. Door onbekende oorzaak kwam de inwoner van Groningen op de linkerweghelft terecht waar de tegenligger ternauwernood kon voorkomen dat het tot een frontale botsing kwam Wel raakten beide autos elkaar nog, waarna de Stadjer doorvloog en in de linkerberm tegen de boom botste. Hij raakte vervolgens bekneld in zijn auto en moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Vervolgens is hij met onbekende verwondingen overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis. . Na controle kon hij gelukkig weer naar huis. De beide auto`s zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De andere automobilist, een 27-jaroige inwoner van Bellingwolde, kwam met de schrik vrij. De weg is ongeveer anderhalf uur afgesloten geweest.

Hoogezand: aanhouding voor diefstal postpakketjes
Een 33-jarige inwoner van Hoogezand, is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij twee postpakketten had gestolen uit de fietstassen van een postbezorger. De diefstal vond plaats op de Erasmusweg waar de postbesteller bezig was te bezorgen. De man werd herkend in de buurt en kon zodoende even later worden aangehouden in een woning van een kennis. De beide pakketten had hij nog bij zich. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De man kon geen verklaring geven waarom hij de pakketjes had gestolen.

Grootegast: vandaal aangehouden
Een 38-jarige inwoner van Grootegast is vrijdagnacht aangehouden voor het intrappen van een glazen deur van een café aan de Hoofdstraat in zijn woonplaats. De man die zichtbaar onder invloed van alcohol was, werd kwaad nadat hij uit het café werd gezet. Buiten gekomen trapte hij de glazen deur in. Hij is ter ontnuchtering ingesloten in het politiebureau. Tevens zal hij voor de vernieling worden gehoord.

Uithuizen: auto te water, bestuurder in kritiek toestand naar ziekenhuis
Een 32-jarige automobilist uit Zandeweer is vrijdagavond in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis in Groningen, nadat hij in Uithuizen met zijn auto te water was geraakt. Het ongeval gebeurde op de Havenweg in Uithuizen waar de man met de auto in het Boterdiep reed, nadat hij een stoeprand had geraakt. Getuigen waarschuwden onmiddellijk de hulpverleningsdiensten die in enkele minuten ter plaatse waren. Een politieman en een omstander slaagden erin de Zandeweerster uit de auto te krijgen, waarna hij aan de kant door ambulancepersoneel werd gereanimeerd. De duikploeg van de brandweer uit Delfzijl kwam ook nog ter plaatse. Zij hebben in en rond het voertuig nog gekeken of er mogelijk meer slachtoffers waren. Dit bleek niet het geval te zijn. De auto is met behulp van de brandweer van Uithuizen en een bergingsbedrijf uit het water getakeld.

Onnen: auto tegen boom, bestuurder naar ziekenhuis
Een 19-jarige automobilist uit Zuidlaren is vrijdagmiddag met ernstige nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen, nadat hij met zijn auto op de Zuidveld bij Onnen tegen een boom was gebotst Betrokkene kwam door onbekende oorzaak in de rechter berm. Omdat hij veel te sterk corrigeerde raakte de auto in een slip en botste even verder aan de linker zijde van de weg tegen een boom. De bestuurder droeg geen gordel en vloog met het hoofd tegen de voorruit. De auto raakte totaal vernield.

Groningen: alcomobilist
Een 32-jarige automobilist uit Buitenpost is vrijdagnacht op de Sint Jansstraat in Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij bleek 1.7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Winschoten: Duitsers aangehouden met drugs
Vier Duitsers tussen 17 en 19 jaar uit Oldenburg zijn vrijdagavond aangehouden voor het bezit van ruim 150 gram marihuana. De vier werden gecontroleerd in hun auto bij het Marktplein in Winschoten. In de auto troffen agenten de bol marihuana aan. De vier zijn meegenomen naar het politiebureau en verhoord. Daarna zijn ze weer op vrije voeten gesteld. De drugs zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontroles
Vrijdag zijn in de provincie weer de nodige snelheidscontroles gehouden. Op de N33 bij Wildervank hielden de weggebruikers zich keurig aan de tijdelijk ingestelde maximumsnelheid van 50 km/u. Dit in verband met wegwerkzaamheden. Van de 1500 gecontroleerd bestuurders reden er slechts 2 te hard. Bekeuringen ter gelegenheid van wegwerkzaamheden worden in de regel verhoogd met 100 procent. Op de N366 bij Stadskanaal werden 1023 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 26 te hard. De hoogst genoteerde reed 132 km/u waar maximaal 100 was toegestaan. Op enkele wegen binnen de bebouwde kom van Veendam, Stadskanaal en Meeden werden geen overtredingen geconstateerd. Dit was wel het geval op de N360 bij ten Boer waar 150 bestuurders de maximumsnelheid van 50 km/u overschreden. De hoogst genoteerde reed 1217 km/u. In totaal werden 1540 voertuigen gecontroleerd. Op het Hoendiep in Zuidhorn. (50 km/u) werden 135 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 17 te hard. De hoogst genoteerde reed 86 km/u.

Tolbert: alcomobilist
Een 41-jarige automobilist uit Heerenveen werd vrijdagnacht op de Hoofdstraat in Tolbert aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed enkele rondjes op de rotonde en viel daardoor op. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De blaasproeven aan het politiebureau mislukten, waardoor bij hem bloed moest worden afgenomen voor nadere analyse van het alcoholpromillage. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 29-03-2003 '
Lees ook