Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-05-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 29 mei 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: gestolen auto achterhaald
In de nacht van dinsdag op woensdag hebben politiemensen in de Haddingestraat twee mannen uit Dorpen(Duitsland) aangehouden in verband met de diefstal van een auto en kentekenplaten van andere voertuigen. De agenten, beiden in burger, zagen de beide mannen met grote snelheid in een auto over de Vismarkt rijden. Toen de agenten het kenteken natrokken bleken deze op een ander voertuig thuis te horen. De automobilist parkeerde het voertuig in de Pelsterstraat waarna de agenten de beide mannen in de Haddingestraat aanspraken. De verdachten gooiden, nadat de agenten zich bekend hadden gemaakt, hierop de autosleutels weg en trachtten te vluchten. Inmiddels kregen de agenten ondersteuning van collegas en konden de verdachten worden opgepakt. Uit het onderzoek bleek dat de auto was weggenomen bij een garage in Papenburg, terwijl de beide daders in Winschoten Nederlandse kentekenplaten hadden gestolen en deze op de auto hadden geplaatst. De beide mannen zijn ingesloten.

Groningen: diefstal uit auto
In een parkeergarage van het AZG aan het Hanzeplein hebben medewerker van de beveiliging van het AZG een 32-jarige Stadjer aangehouden. De medewerkers zagen dat de man in een geparkeerde auto zat. Toen de verdachte niet kon aangeven of hij eigenaar was werd de man vastgehouden tot de politie arriveerde. De verdachte is een bekende autokraker en voor het verdere onderzoek ingesloten. Ook een tweede auto in de parkeergarage bleek beschadigd te zijn.

Groningen: mishandeling en beroving
Een 27-jarige man zonder vaste woonplaats werd dinsdagavond op de Folkingedwarsstraat opgepakt. Een getuige zag dat de verdachte een, tot nu toe onbekend gebleven vrouw op de Folkingestraat lastig viel en een klap in het gezicht gaf. De verdachte ging er vervolgens vandoor met een portemonnee in zijn hand. De getuige waarschuwde de politie en zette een achtervolging in. Na een zoektocht kreeg de politie een melding dat de man zich had verstopt in een tuin van een van de woningen. Uiteindelijk kon de verdachte op straat worden aangehouden. De getuige herkende de man als de verdachte. Hij is ingesloten. Het slachtoffer was inmiddels vertrokken. De politie verzoekt haar contact op te nemen met het bureau aan de Rademarkt.

Haren: poging inbraak electronicazaak
Afgelopen nacht werd een poging gedaan in te breken bij een elctronicazaak aan de Rijksstraatweg. De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van het alarm dat afging. Aan de achterzijde zagen de agenten nog juist dat een tweetal mannen in een auto bij het pand vandaan vluchtten. Bij onderzoek in de winkel bleek dat enkele goederen waren klaar gezet door de daders. De achterdeur en een grote ruit bleken te zijn geforceerd en ook enkele binnendeuren hadden forse schade opgelopen. Door het alarm zijn de daders op de vlucht geslagen en konden ze vermoedelijk geen goederen meenemen.

Groningen: illegale plakkers aangehouden
De politie heeft dinsdagochtend in de Uurwerkersgang twee mannen uit Groningen van respectievelijk 21 en 22 jaar bekeurd, omdat zij bezig waren met het illegaal plakken van posters op een schutting. De plakkers raakten hun spullen kwijt en kregen een proces-verbaal van de agenten uitgereikt.

Groningen: lastige man aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag in de Brouwerstraat een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De politieagenten waren bezig met een controle van een persoon, die mogelijk een fiets had gestolen. Vervolgens werden de agenten door de stadjer, die in zijn bestelauto op de rijbaan stil stond, in ferme bewoordingen aangesproken over het feit dat zij hun auto niet goed hadden geparkeerd. Na een korte woordenwisseling vorderden de agenten van de bestuurder om door te rijden. Hij gaf tot twee maal toe geen gehoor aan de vordering, waarna de man werd aangehouden. Aan het bureau kreeg de verdachte een bekeuring uitgereikt, waarna hij het bureau weer mocht verlaten.

Groningen: motorrijders gewond na aanrijding
Een 24-jarige man uit Groningen is dinsdagochtend na een kop-staart aanrijding op de Bedumerweg gewond geraakt. De man, rijdend op zijn motor, moest plotseling remmen toen een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 34-jarige man uit Groningen, stopte voor een verkeerslicht De motorrijder raakte door de botsing gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. Op de Laan 1940-1945 raakte dinsdagmiddag ook een motorrijder gewond. De motorrijder, een 31-jarige man uit Gieten, moest plotseling remmen voor een automobiliste, een 39-jarige vrouw uit Gieten, die van rijstrook veranderde. De Gietenaar raakte hierbij een stoeprand, waarna hij ten val kwam. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Groningen: overlastplegers op de bon
De politie heeft dinsdagavond op het Wielewaalplein twee mannen uit Groningen in de leeftijd van 39 en 49 jaar aangehouden, omdat zij alcohol op de openbare weg aan het nuttigen waren. De oudste van de twee was het hier kennelijk niet mee eens en begon de politieagenten uit te schelden. Beide verdachten kregen in het politiebureau een overlastbon uitgereikt. De oudste kreeg daarnaast een proces-verbaal voor belediging. Na verhoor zijn de mannen weer in vrijheid gesteld.

Groningen: drugs gevonden na autocontrole
Dinsdagavond heeft de politie twee broers uit Duitsland in de leeftijd van 22 en 23 jaar en een 22-jarige man uit Dinklage (D) aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben van verdovende middelen. De drie Duitsers zaten in een auto toen zij door de agenten werden gecontroleerd. Een van de inzittenden gooide op dat moment iets weg in de auto. De agenten constateerden dat het om heroïne ging, waarna de mannen werden aangehouden. In de auto werd vervolgens een zakje aangetroffen met nog eens 7,5 gram heroïne. De drie Duitsers zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 29-05-2002 '
Lees ook