Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-11-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 30 november 2002

Dagelijkse berichten

Sappemeer: man met bebloed hoofd gevonden
Een 38-jarige man uit Hoogezand werd vrijdagnacht door een passant met een bebloed hoofd gevonden op de Noorderstraat. De man die onder invloed verkeerde vertelde dat hij klappen had gehad maar zich verder weinig tot niets kon herinneren. Hij is overgedragen aan het ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de verwondingen.

Veendam: aanrijding met voetganger
Op de Kielster Achterweg ter hoogte van de afslag Borgercompagnie werd zaterdagochtend een 35-jarige Veendammer aangereden toen hij plotseling de weg overstak door een 20-jarige automobilist uit Hoogezand. De automobilist verklaart dat de man plotseling vanuit de berm de weg overliep. Hij probeerde nog uit alle macht te remmen maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Veendammer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie is voor het onderzoek nog op zoek naar getuigen van het ongeval dat rond 06.00 uur plaatsvond. Zij worden verzocht zich in verbinding te stellen met de politie in Veendam via 0900 8844 (lokaal tarief).

Veendam: tasjesdieven aangehouden
Twee mannen, 32 en 38 jaar met een onbekende verblijfplaats, werden vrijdagmiddag op de Sorgvlietlaan aangehouden voor het wegnemen van een tas. Zij hadden de tas uit een fietstas weggenomen vanaf de JG Pinksterstraat. Dit was gezien door een getuige die de mannen in de gaten hield en de politie waarschuwde. Beide mannen zijn in verzekering gegaan en worden nader verhoord. De tas is weer terug bij de eigenaresse.

Wildervank: rijden onder invloed
Op de Poststraat in Wildervank viel een 18-jarige automobilist vrijdagnacht op omdat hij met hoge snelheid reed. Hij werd op de Nijverheidsstraat staande gehouden en bleek onder invloed te zijn. De jongeman blies 0.65 promille. Omdat de jongen sinds dat hij twee maanden geleden zijn rijbewijs haalde voor de tweede keer werd betrapt op het rijden onder invloed, is in overleg met het openbaar ministerie zijn rijbewijs ingevorderd. Hij krijgt ook nog een bon voor de snelheidsovertreding.

Verkeerscontroles
In Veendam werd vrijdagavond op verlichting gecontroleerd. In totaal werden zeven bonnen uitgeschreven. In Delfzijl werden van 90 fietsers de verlichting gecontroleerd. Vier bleken de zaken niet in orde te hebben en kregen een bon. Vrijdagochtend werd op de Friesestraatweg in Aduard 80 fietsers staande gehouden Hier werden 3 bonnen uitgeschreven. In de buurgemeente Leek vielen twee bonnen voor het niet voeren van de juiste verlichting. Op de A Kuypersingel (50 km) in Hoogezand werd vrijdagochtend een lasersnelheidscontrole gehouden. Van de 260 passerende voertuigen reed 10 procent te hard. De snelste overtreder reed 82 km per uur. In Delfzijl werd vrijdagmiddag een 34-jarige automobilist uit die plaats betrapt op het rijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook bleek zijn auto niet verzekerd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en de wagen is bij de politie geparkeerd.

BERICHTEN STAD VOLGEN
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 30-11-2002 '


Lees ook