Korps: Groningen, plaats: Groningen 25-07-2001
Perberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 25 juli 2001

Dagelijkse persberichten

Stadskanaal: inbraak in winkel
Dinsdagochtend is er ingebroken in een winkel aan de Beneluxlaan in Stadskanaal. De daders hebben de voordeur geforceerd om in het pand te kunnen komen. De 46-jarige eigenaar ontdekte de inbraak doordat de voordeur op een kier stond. De daders hebben een paar honderd gulden en een gsm telefoon gestolen.

Stadskanaal: brand in slaapkamer
Aan een woning aan de Drostenlaan in Stadskanaal is dinsdagochtend een slaapkamer volledig uitgebrand. De brand is waarschijnlijk veroorzaakt doordat een van de kinderen met een aansteker heeft gespeeld. De brandweer heeft de brand geblust. De woning heeft veel rook en waterschade opgelopen.

Grijpskerk: man moet rijbewijs inleveren
De politie heeft dinsdagnacht aan de Friesestraatweg een 25-jarige inwoner van Grijpskerk meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. De man reed vlak voor Grijpskerk toen een tegenligger hem passeerde met groot licht. De verdachte remde af en had de auto niet meer onder controle. De Grijpskerker belandde met zijn auto, na een hekwerk te hebben geraakt, in een naast de weg gelegen tuin terecht. Op het politiebureau bleek de man ruim 1.3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Hoogezand: brand in een keuken
Aan een woning aan de Astronautenlaan in Hoogezand is dinsdagmiddag een brand geblust. Door de rookontwikkeling kon men niet zien wat er precies in brand stond. Hierop heeft de brandweer de deur van de woning geforceerd. In de keuken stond nog een pan met vet op het vuur. De kamer en de keuken van de woning hebben behoorlijke roetschade. Nadat de brand was geblust kwamen de bewoners thuis.

Kantens: schennispleger aangehouden
Dinsdagavond heeft de politie een 40-jarige man uit Kantens aangehouden. De verdachte stond in zijn woning aan de Kooistraat voor het raam. Hij liet zijn geslachtsdelen zien aan de buurtbewoners en hun kinderen die voor de woning aan het spelen waren. De man is meegenomen naar het politiebureau en wegens schennispleging ingesloten.

De Wilp: gasfles ontploft
Aan het Zetveld in De Wilp is dinsdagochtend een gasfles ontploft in een caravan. Tijdens het aansluiten van een gasfles, in een houten hokje aan de caravan, is gas ontsnapt. Het schuurtje vatte hierbij snel vlam. Vermoedelijk is de brand veroorzaakt door een defecte afsluiter. Nadat de gasfles was ontploft, had de brandweer het vuur snel onder controle. Enkele goederen van de caravan gingen verloren. De man uit Marum die de gasfles zou aansluiten liep, op geschroeide been na, geen letsel op.

Appingedam: met alcohol op het water
De politie kreeg dinsdagavond een melding dat een motorboot gevaarlijk op het Damsterdiep in Ten Boer aan het varen was. In de richting van de haven trof de politie de boot al varende aan. De 37-jarige bestuurder uit Noordbroek is aan de kant gehaald. Bij een blaastest bleek dat de man 1.6 promille alcohol in zijn bloed had. Na het opmaken van het proces-verbaal is de man weggestuurd.

Winschoten: man had nog gevangenisstraf tegoet
Op een parkeerplaats aan de Molenhornstraat in Winschoten zag de politie woensdagochtend een 29-jarige man uit Musselkanaal in een oude auto zitten. De man was onder invloed van drugs en verklaarde niet onder invloed te willen rijden. Daarom was hij in de auto op de parkeerplaats gaan zitten. Bij het controleren van de gegevens van de man, bleek dat hij nog 28 dagen gevangenisstraf open had staan. Hierop is de man aangehouden en overgedragen aan de parketpolitie.

Wehe den Horn/Zuidhorn: snelheidcontrole en verkeerscontroles De politie heeft dinsdagmiddag twee snelheidscontroles en een verkeerscontrole gehouden. Op de Provincialeweg in Wehe den Horn werden 30 voertuigen gecontroleerd, waarvan er drie in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid lag op 107 km/uur, terwijl op deze weg een snelheid van 80 km/uur is toegestaan. In Zuidhorn hebben motoragenten op diverse locaties het verkeer gecontroleerd. In totaal heeft de politie 12 keer een proces-verbaal uitgedeeld voor onder andere technische gebreken aan autos/tractor, niet APK gekeurd, niet verzekerd en het niet dragen van een gordel binnen de bebouwde kom.

Saaksum: gestolen auto in het water
Op de kruising van de van Swinderenweg met de Barnwerderweg nabij de brug over het Oldehoofsterdiep in Saaksum trof de politie woensdagochtend een auto in de sloot aan. De auto stond half vol met water, maar er zat niemand meer in. Door een takelbedrijf is de auto uit het water getakeld. Hierbij bleek dat het contactslot was doorverbonden en dat het linkerportierslot was vernield. De auto is vermoedelijk als vluchtauto gebruikt. Van de daders ontbreekt ieder spoor. De eigenaar is op de hoogte gebracht.

Zuidbroek:
De politie heeft dinsdagavond een 46-jarige man uit Veendam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De verdachte reed over de Rijksweg N33, uit de richting van Appingedam. Hij had niet voortdurend zijn auto onder controle. Hij belandde vervolgens aan de overkant van de weg in de berm, sloeg over de kop en kwam met zijn 13-jarige zoon in de sloot terecht. Ter plekke bleek dat beide inzittenden op eigen kracht uit de auto zijn geklommen. De verdachte en zijn zoon zijn met een gebroken sleutelbeen en snijwonden naar een ziekenhuis in Groningen overgebracht. Daar werd bij de man uit Veendam een bloedonderzoek gedaan. Het rijbewijs en kentekenbewijs van de verdachte zijn ingenomen.

Tolbert: vier verdachten aangehouden bij schietincident Dinsdag aan het eind van de middag heeft de politie vier mannen uit Roden, Uithuizen en Leek aangehouden op de Vijf Akkers. Buurtbewoners waarschuwden de politie dat er op straat werd geschoten. De politie trof in de straat drie mannen aan, die door buurtbewoners werden aangewezen. In een brandgang werden op straat enkele patronen gevonden. Na een kort verhoor van de mannen werd ook een 36-jarige bewoner van de Vijf Akkers in zijn woning aangehouden. Door de technische recherche werd een onderzoek ingesteld. Een politiehond zocht de omgeving af en vond in de bossages een vuurwapen en een mes. De drie mannen uit Roden en Uithuizen waren naar de woning van de Tolberter, waar zij hem vermoedelijk met het vuurwapen bedreigden. De politie heeft alle verdachten ingesloten om te kunnen uitzoeken wat er is gebeurd en waarom.

Groningen: auto dieven gepakt
Op de Dierenriemstraat heeft de politie dinsdagochtend een tweetal stadjers aangehouden. Agenten zagen dat een vrouw in een auto met draaiende motor lag te slapen. Toen zij de auto bekeken bleek de bedrading doorverbonden te zijn. Na enige tijd gewacht te hebben kwam de bestuurder bij de auto en reed weg. Hij werd na een korte achtervolging staande gehouden en de bestuurder , een 36-jarige Groninger en zijn 32-jarige vriendin die in de auto lag te slapen, werden aangehouden. De auto bleek de vorige week in Groningen gestolen te zijn. Beide verdachten zijn ingesloten.

Groningen: overbeladen met mensen
Op de Rabenhauptstraat controleerden agenten dinsdagmiddag een personenauto. De 45-jarige bestuurster uit Groningen negeerde eerst diverse stoptekens, maar zette uiteindelijk de auto aan de kant. Toen bleek ook waarom de vrouw niet stopte. Bij het opentrekken van de deuren rolde 11 mensen uit de auto. Vijf volwassenen en 6 kinderen tussen de 3 en 16 jaar bleken over elkaar heen in de auto te zitten of liggen. Er werden geen gordels of veilige kinderzitjes gebruikt. De bestuurster kreeg een proces verbaal en moest voor een deel van de passagiers zorgen voor ander vervoer.

Groningen: gezochte aangehouden
Agenten zagen dinsdagmiddag op de Korreweg een 21-jarige Groninger zonder helm met zijn bromfiets rijden. Toen zij de man na een korte achtervolging staande hielden bleek hij gezocht te worden voor de politie in Alkmaar. Hij wordt door de parketpolitie overgebracht naar de collegas in Noord Holland.

Groningen: man steekt kranten in brand
Een getuige kwam afgelopen nacht het politiebureau Rademarkt binnen stormen en meldde dat iemand in de Coehoornsingel een pak kranten in brand had gestoken. Na een zoektocht kon de getuige de verdachte in de Jacobstraat aanwijzen. Aan het bureau bekende de 37-jarige Groninger dat hij de brand had gesticht, omdat hij het wel spannend vond. De man is met een proces verbaal voor brandstichting weer weggestuurd.

Groningen: belediging
Een tot nu toe onbekend man kwam afgelopen nacht het politiebureau binnen waarbij hij het aanwezige personeel begon te beledigen. Bovendien overhandigde hij de politiemensen een geschreven tekst met allerlei beledigingen. De man werd hierop aangehouden. Toen hij weigerde zijn naam op te geven werd hij ingesloten. Korte tijd later komt een tweede man, een 26-jarige man uit Houten binnen, die vroeg waar zijn vriend bleef. Nadat hem was uitgelegd dat deze vast zat, begon ook de Houtenaar de politiemensen te beledigen. Hij weigerde te vertrekken en mocht vervolgens een plaatsje in de cel krijgen. Vandaag zullen beiden worden gehoord en heengezonden. De Houtenaar bleek eerder in de nacht al aangehouden te zijn voor het rijden onder invloed. Daarbij botste hij met zijn auto tegen een muur in de Gelkingestraat .

Groningen: gestolen auto
Bij een supermarkt aan de Eyssoniusstraat heeft de politie dinsdagavond twee mannen uit Leeuwarden aangehouden. Beide mannen probeerden alcoholische dranken bij de supermarkt in te leveren. De beheerder vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. Agenten zagen de beide mannen, 25 en 37 jaar oud, bij een auto staan. Toen de agenten deze auto controleerden bleek deze gestolen te zijn in Leeuwarden. De beide verdachten konden worden aangehouden en zullen worden overgebracht naar Leeuwarden. In de auto troffen agenten nog een vermoedelijk gestolen videorecorder aan.

Groningen: inbreker betrapt
Bij een kantoorgebouw aan de Griffeweg konden agenten afgelopen nacht een 38-jarige man uit Groningen aanhouden. Getuigen zagen dat de man een raam van het bedrijf ingooide en naar binnen wilde klimmen. De getuigen zagen kans de vluchtende man te pakken en over te dragen aan de politie. De verdachte is ingesloten.

Inlichtingen afdeling Communicatie, tel 0900-8844 (30 ct per minuut)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen '
Lees ook