Persberichten politie Rivierenland

---

Dinsdag, 11 juni 2002

---


Snelheidscontroles
BEMMEL / ELST - Op 10 juni werd tussen 10.30 en 13.45 door de politie een snelheidscontrole gehouden op de Papenstraat te Bemmel. De toegestane maximum snelheid ter plaatse is vijftig kilometer per uur. In totaal werden 1540 voertuigen gecontroleerd. Van dit aantal reden 99 voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.

Op 10 juni werd op de Rijksweg Zuid in Elst een snelheidscontrole gehouden tussen 14.00 uur en 16.30 uur. In totaal werden 1182 auto's gecontroleerd en daarvan reden er 86 te hard. Hoogst gemeten snelheid: 75 kilometer per uur.

Winkeldiefstal
ZEVENAAR - Op 10 juni werden omstreeks 16.10 uur in een winkel op het Raadhuisplein te Zevenaar, twee meisjes uit Zevenaar van 17 en 18 jaar voor winkeldiefstal aangehouden. De meisjes hadden in de winkel enige tijd terug fotorolletjes ter ontwikkeling aangeboden. Eén van de meisjes was het bonnetje hiervan kwijtgeraakt. De ontwikkelde foto's probeerde men nu zonder bonnetje en betaling uit de winkel mee te nemen. Ze deden de ontwikkelde foto's in de tas en ze probeerden op deze manier zonder betaling de winkel te verlaten. De meisjes zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. van politie te Zevenaar.

Na verhoor en opmaken proces-verbaal werden zij aan hun gewaarschuwde ouders overgedragen.

Inbraken in bedrijfsauto's

ELST - Het afgelopen weekend is in vier voertuigen in Elst ingebroken. In alle gevallen betrof het hier bedrijfsvoertuigen waar men diverse soorten

(elektrisch) gereedschap uit wegnam. De auto's stonden in de Vriesenenk, de Rijersstraat en de Kist. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl

Deel: ' Persberichten regiopolitie Rivierenland 11-06-2002 '
Lees ook