Persberichten politie Rivierenland

---

Dinsdag, 16 juli 2002

---

Politie zoekt getuigen van aanranding

ELST - Vorige week donderdag werd bij de politie van het district Rivierenland aangifte gedaan van de aanranding van een 11-jarige jongen uit Elst. De jongen was de dag ervoor, donderdag 11 juli, gaan vissen in de Linge in Elst. Hij zat op 1e Weteringsewal, tussen de grote Molenstraat en de Rijksweg Noord, toen hij onzedelijk betast zou zijn door een man.

Volgens de verklaring van de jongen zouden ook twee andere jongens die daar zaten te vissen door de man zijn lastig gevallen. Een en ander zou rond 15.00 uur hebben plaatsgevonden. Volgens de beschrijving van de 11-jarige jongen zou het gaan om een man van 35 á 40 jaar, tussen de 1.90 en 2 meter lang, met kort donker, grijzend haar. De politie heeft aan de hand van deze beschrijving in de omgeving gezocht naar deze man. Ook zijn andere kinderen op de 1e Weteringsewal bevraagd, maar geen van hen heeft wat gezien.

In het kader van het onderzoek verzoekt de politie de twee jongens die donderdagmiddag 11 juli, rond 15.00 uur, hebben gevist in de Linge langs de 1e Weteringsewal, zich te melden. Mogelijk zijn er andere getuigen van de aanranding. Ook zij worden verzocht zich te melden aan het politiebureau in Elst, of te bellen met 0900-8844.

Fietser dodelijk verongelukt in Herwen

HERWEN - Op de kruising van de Herwense dijk met de Batavenweg in Herwen is vanmiddag rond 15.40 uur een fietser, een 68-jarige man uit Didam, dodelijk verongelukt. De man stak de voorrangsweg over op de fietsoversteekplaats. Een naderende vrachtwagen, bestuurd door een 26-jarige inwoner van Horst (Limburg), kon niet tijdig meer remmen en schepte de fietser. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Een traumahelikopter alsmede een ambulance kwamen ter plaatse, maar konden geen hulp meer bieden. Het slachtoffer is inmiddels met een rouwwagen afgevoerd. De Verkeersongevallen Dienst (VOD) is ter plaatse gekomen om de toedracht van het ongeval nader te onderzoeken.
Voor het onderzoek van de VOD is de weg ter plaatse afgezet; het verkeer wordt via parallelweg omgeleid.

Dagoverzicht

Winkeldiefstal

WESTERVOORT - Op 15 juli werd een 25-jarige inwoner uit Westervoort betrapt op winkeldiefstal bij een supermarkt aan het Dorpsplein te Westervoort. De man vergat een fles sterke drank en vier blikjes bier af te rekenen. Kort daarvoor bleek de man een aantal batterijen te hebben weggenomen bij een nabijgelegen winkel. De politie werd gewaarschuwd en ontfermde zich hem. Deze werd aangehouden en meegenomen naar het bureau, alwaar proces-verbaal is opgemaakt.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl

Deel: ' Persberichten regiopolitie Rivierenland 16-07-2002 '
Lees ook