Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 20 en 21 juli 2002

---

Van vrijdag 19 juli, 07.00 uur tot zondag 21 juli, 15.00 uur.

Controle Verkeershandhavingsteam.
Vrijdag tussen 07.40- en 13.50 uur werd op de Beekseweg te Babberich een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden zo'n 1200 voertuigen de radar. Tien bestuurders overschreden de maximum snelheid waarvan er een bestuurder werd geklokt op 100 km/uur waar ter plaatse 80 km/uur is toegestaan.

Aanrijding ten gevolge van drank.
In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een 25 jarige inwoner uit Zevenaar als bestuurder van een personenauto over de Zwarteweg te Tolkamer. Deze bestuurder had zijn voertuig niet voldoende onder controle en geraakte van de weg waarna hij twee in de berm staande bomen schampte. De bestuurder raakte niet gewond. Ter plaatse bleek dat de bestuurder alcoholhoudende drank had gedronken. Aan het bureau bleek dat de bestuurder 1,27 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Nuttigen van alcohol op straat en opgeven valse naam. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een mannelijke inwoner uit Zevenaar (leeftijd niet bekend), in het centrum van Zevenaar, geverbaliseerd terzake het drinken van alcohol op de openbare weg. De man was daarvoor reeds door de politie gewaarschuwd. Tijdens de staande houding gaf de man een valse naam op. Deze man krijgt aldus twee processen-verbaal.

Met drank op achter stuur.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in Tolkamer een 25 jarige inwoner uit Tolkamer, als bestuurder van een personenauto, door de politie staande gehouden ivm onverantwoord rijgedrag. Tijdens de controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Aan het politie bureau bleek dat de man 1,05 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens bleek deze bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nog meer drank.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Lemoen te Huissen een 20 jarige inwoner uit Huissen aangetroffen. De man lag roerloos op de grond en was door omstanders reeds afgedekt met een deken. Toen de politie ter plaatse kwam roken zij een zeer sterke alcohol lucht. Het gelukte de agenten de man weer enigszins bij zijn positieven brengen waarna hij aan het thuisfront werd overgedragen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake openbare dronkenschap.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd door de politie op de Heuvelsestraat te Bemmel een 30 jarige inwoner uit St. Anthonis aangetroffen. Ook deze man lag op de grond en was, door overmatige alcohol gebruik, niet wakker te krijgen. Deze man werd ter ontnuchtering ingesloten in het bureau te Arnhem. Ook deze man krijgt een proces-verbaal terzake openbare dronkenschap.

Inbraak auto.
In de avond cq nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een auto welke stond geparkeerd op de Schoolstraat te Zevenaar. Het slot van een van de portieren werd vernield. Uit de auto werd oa ontvreemd, babyspeelgoed, maxi cosi en een buggy.

Bijzonderheden: Er zijn tevens vernielingen aangericht aan de auto, behoorlijke schade aan het dak, de motorkap en de portieren, alsof er met een ijzeren staaf tegenaan cq. op was geslagen. Over het dak werd een deuk met een scherpe knik over de gehele lengte aangetroffen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zevenaar, tel: 0900-8844.

Brand in woning.
In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 00.35 uur, brak brand uit in een woning gelegen aan de Willibrordusweg te Didam. De brand was ontstaan op de zolder. Door snel optreden van de brandweer werd de brand beperkt tot de zolder. Door de technische recherche wordt een nader onderzoek ingesteld.

Diefstal kleding.
Zaterdagmiddag werden door de politie in Elst twee mannen, resp. 33 jaar en afkomstig uit Westervoort en 32 jr. afkomstig uit Arnhem, aangehouden terzake diefstal van kleding .

De twee mannen hadden een aantal kledingstukken van een rek van en sportzaak, gelegen aan de Dorpsstraat te Elst, gegrist, waarna zij er vandoor gingen op een fiets en een bromfiets.

De eigenaar van de zaak ging direct, met de auto achter de twee mannen aan, en waarschuwde via zijn gsm de politie. Een van de daders kon kort daarna door de politie worden aangehouden. De andere man, op de fiets, werd door de eigenaar van de zaak klemgereden doch werd vervolgens verbaal bedreigd Op dat moment kwam ook daar de politie ter plaatse en ook deze man werd aangehouden. Beide mannen zijn voor nader verhoor in het bureau van politie te Arnhem ingesloten.

Brand in schuur.
In de nacht van zaterdag op zondag brak brand uit in een schuur, gelegen aan de Woutersdijk te Valburg. In de schuur lagen zo'n 400 balen hooi. Door de brandweer werd de brand geblust. De balen hooi kunnen als verloren worden beschouwd en de schuur liep forse schade op. Door de technische recherche wordt een nader onderzoek ingesteld.

Aanrijding tengevolge van drank.
Zaterdagavond vond op de Babberichseweg te Zevenaar een aanrijding plaats. Een 63 jarige inwoner uit Babberich reed als bestuurder van een personenauto over de Babberichseweg en verleende op de rotonde geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een38 jarige inwoner uit Zevenaar. Er raakte niemand gewond doch er was wel materiele schade. Toen de politie ter plaatse kwam roken zij een alcohol lucht bij de 63 jarige bestuurder die geen voorrang had verleend. De man werd aangehouden en aan het bureau van politie te Zevenaar bleek dat deze bestuurder 1,90 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd en hij mag binnenkort bij de Officier van Justitie verantwoording afleggen.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl

Deel: ' Persberichten regiopolitie Rivierenland 22-07-2002 '
Lees ook