Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 22 en 23 juni 2002

---

Didam - Op vrijdagavond 21 juni is een 39-jarige man uit Didam aangehouden nadat hij was doorgereden, terwijl hij een aanrijding had gehad op de Bievankweg te Didam. Na kort onderzoek kon de politie de bestuurder achterhalen en werd deze aangehouden. Toen de man zich bij zijn aanhouding hevig verzette en de politiemensen te lijf ging, werd door hen de pepperspray gebruikt. De man krijgt een proces-verbaal voor het doorrijden en voor zijn verzet bij de aanhouding.

Lobith - Zaterdagmorgen 22 juni, omstreeks 08.30 uur zagen politiemensen een auto met angstwekkend hoge snelheid over de dijken bij Pannerden richting Lobith rijden. De politie trachtte bij de auto te komen, maar deze reed dusdanig hard dat zij hem pas in Lobith aan de kant konden zetten. Hierop werd de bestuurder, een 27 jarige man uit Zevenaar, aangehouden en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Duiven - Vrijdagmiddag 21 juni, werd een 52 jarige inwoonster van Duiven, aangehouden voor winkeldiefstal bij Super de Boer. Zij had diverse levensmiddelen weggenomen. De vrouw krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Duiven / Zevenaar - Op vrijdag 21 juni werd er tussen 10.30 en 12.00 uur, op de Rijksweg en de Visserlaan te Duiven, gecontroleerd op het dragen van autogordels. 25 mensen werden op de bon geslingerd.

Er werd ook tussen 10.00 en 10.45, op de Broekstraat, Oostsingel en Roodwilligenstraat een roodlicht controle gehouden. Hierbij werden drie bestuurders bekeurd.

Duiven - Op zaterdagavond 22 juni werd op de Ploenstraat te Duiven een 52 jarige man uit Westervoort aangehouden toen hij wilde gaan rijden in zijn auto. De man was dusdanig onder invloed van alcohol dat de politie de man aanhield. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man krijgt een proces-verbaal.

Valburg - Op de Rijksweg A 50, ter hoogte van de afrit naar de A15, knooppunt Valburg, is zaterdagavond een 52-jarige vrouw uit Berg en Dal, gewond geraakt nadat zij met haar auto uit de bocht vloog. De vrouw is overgebracht naar het Radboutziekenhuis. Omdat de politiemensen alcohol roken, werd bij de vrouw een bloedproef gedaan, die moet uitwijzen of de vrouw teveel gedronken heeft.

Bemmel - Tussen donderdagavond 20 juni en zaterdagmorgen 22 juni, zijn er in de gemeente Bemmel 13 bedrijfsauto's opengebroken. Uit elke auto werd gereedschap weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Valburg - In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juni werd in Valburg een 16-jarige jongen uit Arnhem aangehouden, nadat hij bij het Wapen van Valburg en het naastgelegen appartementencomplex twee ruiten had vernield. Hij zal hiervoor een proces-verbaal krijgen.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl

Deel: ' Persberichten regiopolitie Rivierenland 24-06-2002 '
Lees ook