Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 25 en 26 mei 2002

---

Duiven - autodieven aangehouden
Omstreeks 18.00 uur constateerde een surveillance-eenheid in de stad Arnhem dat met een personenauto een verkeersovertreding werd gepleegd. Bij het zien van de politie ging de bestuurder er vandoor. Na een korte achtervolging bracht de bestuurder zijn voertuig tot stilstand. Zowel de bestuurder als een andere inzittende gingen er vandoor, maar konden worden aangehouden. De auto bleek kort daarvoor te zijn gestolen in Duiven op de Nieuwgraaf bij de Makro. De verdachten waren naar Duiven gereden in eveneens een gestolen personenauto op 22 mei 2002 te Arnhem.Het gaat 2 verdachten uit Arnhem in de leeftijd van 28 en 29 jaar. De verdachten zijn ingesloten en worden maandag 27 mei voor de Officier van Justitie geleid.

Huissen - Alcoholcontrole.
In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 mei werd een alcoholcontrole gehouden in Huissen. Hierbij waren 15 politiemensen betrokken. Er werd van 21.30 tot 23.30 uur gecontroleerd op de Nijverheidstraat. Er werden 135 auto's en 2 bromfietsen gecontroleerd. 2 bestuurder hadden teveel alcohol genuttigd. Tevens een proces-verbaal voor onleesbaar gemaakte kentekenplaten. De 2e controle vond plaats op de Ir. Molsweg van 00.30 uur tot 03.00 uur. 278 auto's gecontroleerd. 3 bestuurders hadden teveel alcohol gedronken.

Duiven - Brandstichting.
Werd op zaterdag 25 mei 2002 omstreeks 23.00 uur brand gesticht in het AZC aan de Rijksweg te Duiven door een 24 jarige bewoner van het AZC nadat hij eerst ruiten had ingegooid. Vervolgens barricadeerde de man de deur naar de woning. Met behulp van omstanders wist de politie de deur te openen waarna de man werd aangehouden. De man was in verwarde toestand. Nadat de man in een politieauto was geplaatst, trapte hij de ruit van het rechterportier kapot. Voor verder onderzoek is de man ingesloten.

Westervoort - Doorrijden na aanrijding.
Op zondag 26 mei 2002, omstreeks 08.00 uur constateerde de eigenaar van een personenauto dat zijn auto die geparkeerd stond op de Engelenland aan de linkervoorzijde zwaar beschadigd was. De veroorzaker was doorgereden. De politie trof in de Loowaard een beschadigde personenauto aan met 2 mannen erbij. De schade was vers en kwam overeen met het schadebeeld van de geparkeerde auto. De beide mannen ontkenden en werden aangehouden. Het ging om een 24 jarige en een 26 jarige inwoner uit Westervoort. De 24 jarige bekende de bestuurder van de auto te zijn geweest en de aanrijding had veroorzaakt. Hij had alcoholhoudende drank genuttigd. Het rijbewijs van hem werd ingevorderd.

Zevenaar - Mishandeling.
In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 mei 2002 vindt een vechtpartij plaats voor het politiebureau op de Zonegge te Zevenaar. 3 mannen roepen wat tegen een aan de andere kant van de straat tegemoetkomende jongen. Deze beantwoordt het geroep. Toevallig komt de vader van deze jongen met de auto langs en stopt om te sussen. De jongen haalt een paraplu uit de auto en slaat daarmee de anderen. 2 mannen geraken gewond aan het hoofd en worden ter plaats behandeld door ambulancepersoneel. De jongen gaat er vandoor. Hij wordt korte tijd later door zijn vader naar het politiebureau gebracht, waarna hij wordt aangehouden. Het gaat om een 20 jarige inwoner uit Zevenaar. In de loop van zondagmiddag wordt de jongen na verhoor heengezonden, nadat tevens diverse betrokkenen zijn gehoord.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl

Deel: ' Persberichten regiopolitie Rivierenland 26-05-2002 '
Lees ook