Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 28 juni 2002

Ongeval met dodelijke afloop op A18

DIDAM - Vanochtend rond 8.07 uur vond in Didam op de rechter rijstrook van de A18, ter hoogte van de oprit van de Bievankweg, een dodelijk ongeval plaats. Een vrachtwagen, bestuurd door een man uit Bredenbroek, kon niet tijdig meer remmen voor de file die zich daar aan het vormen was en reed achterop een personenauto. In de auto zaten vijf inzittenden, vier personen raakten gewond, één vrouw overleed ter plaatse. De vier gewonden zijn, nadat zij door de brandweer uit het voertuig waren bevrijd, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen verkeert momenteel nog in kritieke toestand.

Ten gevolge van deze aanrijding raakten nog twee personenauto's en een taxibusje bij het ongeval betrokken. Geen van de inzittenden raakte gewond. Eén auto raakte als gevolg van een uitwijkmanoeuvre in een droge sloot rechts van weg terecht.

Ter plaatse kwamen de politie, vier ambulances, een traumaheli, de brandweerkorpsen van Didam en Zevenaar, de Verkeersongevallen Dienst, het KLPD, en rijkswaterstaat. Het verkeer werd via de afrit Didam omgeleid.

Alle betrokkenen zijn inmiddels gehoord. De vrachtwagenchauffeur wordt op dit moment gehoord. Aan allen is slachtofferhulp geboden.
---

Verkeerscontrole te Elst

Donderdag 27 juni 2002 heeft van 8.00 tot 14.00 uur een radarcontrole plaatsgevonden op de 2e Weteringsewal te Elst.
Er werden in totaal 390 voertuigen gecontroleerd. Bij 30 automobilisten werd een overtreding van de snelheid geconstateerd. Zij krijgen een bekeuring thuisgestuurd. De toegestane snelheid op de plaats waar de radarcontrole werd gehouden is 80 km/u.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl

Deel: ' Persberichten regiopolitie Rivierenland 28-06-2002 '
Lees ook