Persberichten politie Rivierenland

---

Maandag, 29 juli 2002

---

Brand bedrijf Gendt.
In een bedrijfspand aan de Willem Alexanderstraat in Gendt brak zondagnacht 29 juli omstreeks 02.30 uur brand uit. Tijdens de brand kwam asbest vrij. Omwonenden werden door de politie en brandweer aangeraden ramen en deuren gesloten te houden. Tevens werd een deel van het industrieterrein afgezet. Ook vandaag zal een deel van het industrieterrein afgesloten blijven. Bij het nablussen werd een hennepkwekerij ontdekt. De huurder van het bedrijf werd door de politie aangehouden. Er wordt nog onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Duik in ondiep water
In de middag van zondag 28 juli vond aan de Rhedense Veerweg te Giesbeek een ongeval plaats. Een 41 jarige inwoner uit Zevenaar dook daar in het water dat op die plek ondiep bleek te zijn. De man raakte de bodem. Hij werd met nekletsel overgebracht nar het ziekenhuis.

Parkeercontrole
Op en om de recreatieplas Rhederlaag is er het afgelopen weekeinde streng gecontroleerd op parkeren. Onder andere langs de Marsweg en Havenweg te Giesbeek en Lathum zijn in totaal 48 parkeerbonnen uitgeschreven. Het belang bleek maar weer toen de ambulance en de brandweer ter plaatse moesten komen in verband met het ongeval zoals hierboven vermeld. Een vrije doorgang voor de hulpdiensten moet 100 % gegarandeerd zijn.
Aanrijding met dodelijke afloop

ANGERLO - Op de Bingerdenseweg in Angerlo, ter hoogte van het gemeentehuis, heeft zich gisteren omstreeks 12.15 uur een ernstige aanrijding voorgedaan. Het slachtoffer, een 65-jarige man uit Duiven, is later op de avond in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem overleden.

De man reed op zijn fiets over de parallelweg van de Bingerdenseweg, komende uit de richting Giesbeek en gaande in de richting van Angerlo. Ter hoogte van het gemeentehuis reed de man de voorrangsweg Bingerdenseweg op. Uit de richting Giesbeek kwam op dat moment een personenauto bestuurd door een 56-jarige man uit Beek (gem. Bergh). De bestuurder kon een aanrijding met de fietser niet meer voorkomen en raakte de fietser frontaal.

De fietser is met diverse botbreuken en hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Het slachtoffer is in de loop van de avond overleden.

De verkeersongevallendienst heeft op de plaats van het ongeval een onderzoek ingesteld. Ter plaatse geldt een maximaal toegestane snelheid van 80 km / uur. Vast is komen te staan dat de bestuurder van de personenauto met een snelheid van 58 km / uur heeft gereden.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl

Deel: ' Persberichten regiopolitie Rivierenland 29-07-2002 '
Lees ook