Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-08-2001
Persberichten stad Utrecht, 10.55 uur

Mannen na achtervolging aangehouden

UTRECHT / NIEUWEGEIN Twee mannen van 24 en 28 jaar uit Utrecht konden zaterdagmiddag na een wilde achtervolging, die startte in Utrecht en eindigde in Nieuwegein, worden aangehouden.

De achtervolging begon in de Rijnlaan toen surveillerende politiemensen de bestuurder van een personenauto met een inzittende wilden controleren. Echter bij het zien van de politieauto gaf de bestuurder volgas en ging er vandoor. Bij het natrekken van het kenteken bleek dat de betrokken auto gestolen was.

Er ontstond een achtervolging door Utrecht richting Nieuwegein waarbij diverse politievoertuigen betrokken waren. Hierbij veroorzaakte de bestuurder diverse aanrijdingen met materiele schade. Ook ontstonden diverse verkeersgevaarlijke situaties en bijna-aanrijdingen met autos, fietsers, voetgangers en spelende kinderen. Uiteindelijk stopte de bestuurder op het Jachthoornpad in Nieuwegein en vluchtten de twee inzittenden de woonwijk in. Na een zoektocht trof een politieman de twee in een tuin van een woning aan, waar zij zich hadden verstopt in de struiken.

De twee zitten vast voor nader onderzoek en verhoor. Proces-verbaal wordt opgemaakt terzake het verkeersgevaarlijke rijgedrag, poging doodslag, overschrijden maximum snelheid, verlaten plaats ongeval en diefstal / opzetheling van de auto.

Man vernielde autos opgepakt

UTRECHT Op aangeven van een getuige heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 66-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van vernieling van geparkeerde autos op de Trumanlaan.

Uit onderzoek bleek dat in totaal vier geparkeerde autos, waaronder een camper, beschadigd waren. De Utrechter zou met grote keien naar de voertuigen hebben gegooid. De man zit voorlopig vast. Nog niet duidelijk is waarom de man de voertuigen heeft vernield.

Controleurs houden zwartrijder aan

UTRECHT Controleurs van vervoersmaatschappij Connexxion hebben zaterdagavond een 24- jarige man uit Nieuwegein aangehouden op de Europalaan.

De Nieuwegeiner reed zwart in de tram en gaf bij controle een valse naam op. Bij de halte Westraven zag de man kans de tram uit te vluchten en het perron op te rennen, achtervolgd door de controleurs. Deze weten de man toch weer te pakken te krijgen en naar de grond te werken in afwachting van de komst van de politie. Die heeft de man overgenomen en ingesloten voor nader onderzoek.

Ringendief aangehouden

UTRECHT Een 27-jarige man uit Amersfoort is zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal van ringen uit een winkel aan het Clarenburg.

Personeel van de winkel ontdekte dat de man er vandoor wilde gaan met een ring, die de man snel in zijn mond had gedaan. De man kon vastgepakt worden, maar schopte wild om zich heen. Al snel kwamen twee beveiligingsmedewerkers ter assistentie en kon de man onder bedwang worden gehouden en overgedragen aan de politie.

Na het uitspugen van de ring kon deze weer aan de eigenaar terug worden gegeven. De man zit voorlopig nog vast.

Deel: ' Persberichten stad Utrecht, 10.55 uur '
Lees ook