Hoofddorp, 15 april 1999

Uitnodiging persbijeenkomst Cisco Systems op 26 april 1999

Thema's: Cisco Systems introduceert programma om tekort aan geschoold IT-personeel te verminderen nu ook in Nederland; Onderwijsgroep Haaglanden benoemd tot eerste Cisco Networking Academy

Geachte redactie,

In 2002 zullen er in Europa zo'n 600.000 netwerkprofessionals te weinig zijn, luidt een van de resultaten van onderzoek dat IDC Research in opdracht van Cisco Systems heeft uitgevoerd. Nederland kampt in dat jaar ook een tekort van tienduizenden netwerkprofessionals, volgens hetzelfde onderzoek.

Als fabrikant van hoogwaardige ICT-producten, heeft Cisco Systems al enige tijd te maken met deze krappe arbeidsmarkt voor netwerkspecialisten. Hetzelfde geldt voor de klanten van Cisco, hetgeen ze afremt in hun adoptie van nieuwe technologie. Om die reden is Cisco in oktober 1997 het Cisco Networking Academy programma gestart, dat tot doel heeft om het tekort aan geschoold ICT-personeel te verminderen. Het programma wordt uitgevoerd in samenwerking met scholen en opleidingsinstituten en bestaat uit een door Cisco ontwikkeld curriculum en een ondersteuningsprogramma voor de deelnemende scholen. Studenten die het programma met goed gevolg afleggen, zijn in staat om netwerken te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden.

Ter gelegenheid van de benoeming van de eerste Cisco Networking Academy in Nederland, organiseren Cisco Systems en de Onderwijsgroep Haaglanden op 26 april aanstaande een persbijeenkomst in Voorburg, waarvoor wij u van harte uitnodigen. De persbijeenkomst zal plaatsvinden in het gebouw van de vakgroep Technische Informatica van de Onderwijsgroep, waar met ingang van het nieuwe schooljaar tweedejaars studenten het Networking Academy programma zullen gaan volgen. Het adres is Marcellus Emantslaan 19, 2274 XL in Voorburg.

Tijdens deze persbijeenkomst wordt u geïnformeerd over het Networking Academy programma. Ook wordt het Europese onderzoek gepresenteerd, dat IDC Research in opdracht van Cisco Systems heeft uitgevoerd en waarin het tekort aan netwerkprofessionals nader belicht wordt. Tot slot wordt aandacht besteed aan een bijzonder Internet-project, dat een groep studenten van de vakgroep Technische Informatica in samenwerking met Cisco uitvoert: met behulp van GPS-systemen maken zij het mogelijk om het verloop van de Ronde om Texel, 's werelds grootste catamaranrace die dit jaar door Cisco gesponsord wordt, live op Internet te volgen.
Het programma van de bijeenkomst ziet er als volgt uit:


14:00 - 14:15 Ontvangst

14:15 - 14:25 Welkom en inleiding; Dricus Prins, account manager overheid & educatie bij Cisco Systems Nederland

14:25 - 14:40 Maatregelen tegen het tekort aan netwerkprofesisonals in Nederland; vertegenwoordiger ministerie van Economische Zaken
14:40 - 14:55 Overzicht van het Cisco Networking Academy programma; Bob Lewis, European Program Manager Cisco Networking Academies
14:55 - 15:10 Onderwijsgroep Haaglanden; C.J. van der Zwan, onderwijsdirecteur Technische Informatica

15:10 - 15:25 Demonstratie Internet-project; docent en studenten opleiding Technische Informatica.

15:25 - 15:45 Gelegenheid tot het stellen van vragen; mogelijkheid voor rondleiding door het gebouw

Wilt u ons s.v.p. ons laten weten of er iemand, en zo ja wie, van uw redactie op deze uitnodiging ingaat? Dit kunt u doen door bijgaand antwoordformulier aan ons terug te faxen. Even bellen of mailen kan ook: Robert de Moll, robertdm@monogram.nl, tel. 023-5628208. U ontvangt dan van ons een bevestiging van uw komst en een routebeschrijving.

Met vriendelijke groet,
Monogram Communication Strategies

Robert de Moll

ANTWOORDFORMULIER

Persbijeenkomst Cisco Systems en de Onderwijsgroep Haaglanden

Datum: Maandag 26 april 1999
Marcellus Emantslaan 19, 2274 XL in Voorburg
Aanvang: 14.00 uur

o Ik kom op 26 april 1999 naar de persbijeenkomst

o Ik ben verhinderd, maar ontvang graag persinformatie

o Ik zal niet aanwezig zijn

Naam

Blad

Adres

Postcode

Plaats

Fax

E-mail

Fax dit formulier naar MCS 023 - 565 17 24, t.a.v. Robert de Moll of stuur een e-mail naar info@monogram.nl

Deel: ' Persbijeenkomst Cisco Systems over tekort IT-personeel '
Lees ook