FNV BONDGENOTEN

Persuitnodiging: Oudedagsvoorziening voor zzp-ers

Veel zelfstandigen hebben hun oudedagsvoorziening niet of onvoldoende geregeld. Dit blijkt uit een enquête van FNV Zelfstandige Bondgenoten waarvan de resultaten worden gepresenteerd aan minister de Geus van Sociale Zaken tijdens de conferentie 'Oudedagsvoorziening voor Zelfstandigen Zonder Personeel'.

Datum en plaats: 13 maart 2003 Jaarbeurs Utrecht Beatrixgebouw Tijd: 14.00 uur tot 17.00 uur

Tevens zal FNV Zelfstandige Bondgenoten tijdens deze conferentie met concrete voorstellen komen voor verbetering van de oudedagsvoorziening voor zelfstandigen. Leden van de pers zijn welkom om deze conferentie bij te wonen.

Een groot aantal respondenten gaf aan 'pensioen' een belangrijk, maar ook lastig en ingewikkeld onderwerp te vinden. Dat opgebouwde pensioenaanspraken niet mogen worden gebruikt voor een eigen regeling is velen een doorn in het oog. Opvallend is dat meer dan 85% van de deelnemers aan de enquête voorstander is van een vrijwillige collectieve oudedagsvoorziening. De FOR is voor velen een weinig effectieve oudedagsreserve en zal moeten worden veranderd. FNV Zelfstandige Bondgenoten presenteert tijdens de conferentie concrete voorstellen over deze onderwerpen.

Het programma:

14.00 uur
Opening door Martin Spanjers, voorzitter FNV Zelfstandige Bondgenoten

Minister de Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft een toelichting op het overheidsbeleid 'oudedagsvoorziening voor Zelfstandigen' en een reactie op de voorstellen van FNV Zelfstandige Bondgenoten.
Minister de Geus heeft ook nog elders verplichtingen. Vanaf 14.30 zal het ministerie van SZW daarom vertegenwoordigd worden door de heer G. Riemen, hoofd afdeling Pensioenbeleid van het ministerie van SZW.

Marjan van Noort, Algemeen manager FNV Zelfstandige Bondgenoten Toelichting op de enquête resultaten en presentatie van de voorstellen

Marja de Bruijn, Adviesbureau Marja de Bruijn gespecialiseerd in oudedagsvoorzieningen (pensioenen/lijfrenten/verzekeringen). Oudedagsvoorzieningen voor vrouwelijke zelfstandigen, valkuilen en kansen.

15.30 uur
Korte pauze

15.45 uur
Debat met deelnemers aan de conferentie. De drie inleiders vormen het panel waarmee in debat kan worden gegaan.

16.30 uur
Conclusies

16.45 uur
Afsluiting, gelegenheid voor een hapje en een drankje

Meer informatie en opgave voor deelname:
Marjan van Noort, Algemeen manager FNV Zelfstandige Bondgenoten
030-2637203 of mobiel 06-22528658

10 mrt 03 14:06

Deel: ' Persbijeenkomst oudedagsvoorziening voor zzp-ers '
Lees ook