Ingezonden persbericht

UITNODIGING PERSBIJEENKOMST 17 OKTOBER

ilse biedt beste combinatie van mens en machine

ZOEKMACHINE ILSE (WWW.ILSE.NL) VOLLEDIG VERNIEUWD

Amsterdam 12 oktober - ilse vernieuwt met ingang van woensdag 17 oktober haar zoekmachine volledig. De bekendste en best bezochte zoekmachine van Nederland (45 % marktaandeel) gaat sterk gebruik maken van zoekresultaten die eerst door redacteuren zijn gescreend. Met de nieuwe methode geeft ilse de beste antwoorden op de 1.000 meest gezochte zoekwoorden. Het is de belangrijkste wijziging van ilse sinds de introductie van de dienst.

ilse heeft de nieuwe zoekmethode uitgebreid getest onder gebruikers, met positieve resultaten. De nieuwe zoekmachine geeft bij 97% van de 1.000 meest populaire zoekvragen sites terug die door redacteuren bekeken zijn. De redacteuren zijn afkomstig van Startpagina-dochters, NU.nl en andere diensten van ilse media. De persoonlijke check wordt aangevuld met de ilse internetgids, een webgids met een groot aan gerecenseerde websites. Daarnaast zoekt ilse volgens de gangbare manier maar liefst 1,5 keer zoveel websites als voorheen. ilse combineert het beste van mens en machine.

In overzichtelijk gescheiden blokken worden zoekresultaten bovendien aangevuld met relevante Startpagina-dochters, nieuwsberichten, ilse diensten en site adressen van adverteerders. De nieuwe zoekmethode geeft een krachtig antwoord op het steeds verder uitdijende en daardoor meer vervuilde internet. De kans op spam, ongewilde zoekresultaten, is geminimaliseerd.

MEER WETEN?

Wij nodigen u uit voor de persbijeenkomst over de vernieuwde zoekmachine. Deze zal plaats vinden op woensdag 17 oktober van 13.00 tot 14.00 uur bij ilse media aan de Rijnsburgstraat 11 in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u een toelichting op de zoekmethode door Bert Wiggers en Merien ten Houten, en is er gelegenheid om vragen te stellen. Algemeen directeur Paul Molenaar presenteert de strategie van ilse media. Meld u aan via nvdsteen@bvdspr.nl, onder vermelding van uw naam.

Voor nadere informatie over de persbijeenkomst kunt u contact opnemen met:
ilse media
Eline Deijs (marketing manager)
Telefoon 020 - 8404500
of
Bex*van der Schans Public Relations
Nicole van der Steen
Telefoon: 040 - 2945252

Over ilse media
ilse media is met meer dan 130 miljoen paginabezoeken per maand de grootste internetuitgever van Nederland. Ze is bekend van ilse.nl. Daarnaast is ilse media uitgever van Startpagina.nl, de gratis e-mailsite dolfijn.nl, de nieuwssite NU.nl, de vrouwensite VrouwOnline.nl en het populaire chat.nl. Met haar activiteiten bereikt ilse media meer dan 60% van alle Nederlandse internetgebruikers.

Deel: ' Persbijeenkomst over vernieuwde site zoekmachine Ilse '
Lees ook