Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881

Datum 17 december 1999

Onderwerp persvoorlichting millennium en uitnodiging persconferentie

Aan de redactiechefs persmedia
in de politieregio Hollands Midden

Geachte heer of mevrouw,

De millenniumwisseling komt eraan. In deze brief wil ik u informeren over onze wijze van persvoorlichting tijdens de jaarwisseling. Tevens wil ik u uitnodigen voor een persconferentie op maandagochtend 27 december. Hierin geeft het Regionaal Beleidsteam een toelichting op de openbare orde- en veiligheidsmaatregelen die met het oog op het millennium in Hollands Midden zijn genomen. Ook krijgt u informatie over de samenwerking tussen politie, brandweer en GGD's in de regio.

De persconferentie begint om 11.00 uur en wordt gehouden in zaal 02 van het hoofdkantoor van de politie Hollands Midden, Elisabethhof 3 in Leiderdorp.

Perscentrum
Tussen vrijdag 31 december, 9.00 uur, en maandag 3 januari, 19.00 uur, is er in Hollands Midden een perscentrum dat 24 uur per dag bemand is. Het is te bereiken op telefoonnummer 071-5459801 voor al uw vragen over politiezaken. Het semafoonnummer voor persalarmwaardige zaken is daarmee tijdelijk uit gebruik. U kunt immers direct naar het perscentrum bellen. Waar nodig zullen er ook persvoorlichters ter plaatse gaan. Hierover kunt u ook informatie krijgen op het perscentrum.

Persberichten
Vrijdag 31 december om 10.00 uur versturen de persvoorlichters de persberichten op de wijze die u gewend bent. Rond 18.00 uur, 21.00 uur, 24.00 uur en op 1 januari omstreeks 5.00 uur versturen ze ook een persbericht met een overzicht van de actuele gebeurtenissen. Via e-mail geeft dit geen problemen. Via de fax wel, omdat die, zoals bekend, erg lang over de verzending van een persbericht aan onze reguliere verzendlijst doet. We maken daarom voor het millennium een speciale faxlijst. Diegenen met een e-mail-adres staan daar niet op. Dat geldt ook voor de huis-aan-huisbladen. Omdat we inschatten dat de medewerkers van deze bladen het millenniumweekend niet werken, hebben we besloten hen op zondagavond 2 januari een overzicht te sturen van alle persberichten van het weekend (laat het ons weten als u dit niet schikt). De overige persmedia ontvangen de persberichten wel op bovengenoemde tijdstippen over de fax. Heeft u hier geen behoefte aan, neem dan contact met ons op. Dan krijgt u ook het verzamelbericht van zondagavond. Uw collega's kunnen dan weer sneller over het nieuws beschikken.

Persbriefings en persconferentie
Naast de persberichten wordt er op 31 december omstreeks 18.00 uur, 21.00 uur en 24.00 uur een persbriefing op het hoofdkantoor van de politie Hollands Midden, Elisabethhof 3 in Leiderdorp gehouden. Frank Vergeer of ik geven dan aan de hand van het persbericht een overzicht van de actuele gebeurtenissen en beantwoorden vragen. Datzelfde gebeurt op 1 januari om 5.00 uur. Om 8.00 uur geeft het Regionaal Beleidsteam een persconferentie over het verloop van de jaarwisseling in Hollands Midden, eveneens op het hoofdkantoor. Zowel de persbriefings als de persconferentie worden gehouden in zaal 02. U bent van harte uitgenodigd.

Persberichten
Op nieuwjaarsdag versturen de persvoorlichters rond 9.00 uur, 12.00 uur, 15.00 uur en 18.00 uur een persbericht met een overzicht van de actuele gebeurtenissen. Dit gebeurt ook nog in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 januari en op zondag 2 januari. De persberichten worden verzonden via e-mail en de aangepaste faxlijst. Op zondagavond 2 januari krijgen de overige media het verzamelbericht met alle persberichten van het millennium. Rond 24.00 uur en maandagochtend omstreeks 5.00 uur worden de persberichten weer op de 'normale' manier verzonden. Dat geldt ook voor de maandag. U kunt dan persberichten rond 10.00 uur en om 15.00 uur en 19.00 uur verwachten. Na 19.00 uur wordt de situatie weer normaal en kunt u buiten kantooruren informatie krijgen van de piketvoorlichter. Hij is via de semafoon oproepbaar. Dit nummer heeft u in bezit.

Vragen of opmerkingen over de inhoud van deze brief kunt u stellen aan Sandra Slaghekke of Frank Vergeer (tel. 071-5459800).

Met vriendelijke groeten,

Hugo P. Vos
Chef Bureau Communicatie
Politie Hollands Midden

Deel: ' Persbriefing politie Hollands Midden millenniumwisseling '
Lees ook