Language: NL Ministerie van Buitenlandse zaken België

Category: Communiqué Date: 10/05/02

De vertegenwoordigers van België bij de Conventie stellen een bijdrage voor over de opdrachten, bevoegdheden en instrumenten van de Unie : Persc
De vertegenwoordigers van België bij de Conventie stellen een bijdrage voor over de opdrachten, bevoegdheden en instrumenten van de Unie : Persconferentie op maandag 13 mei om 12.00 u in IPC Résidence Palace

De Conventie over de toekomst van Europa gaat naar de kern van het debat. Tegenover paradoxale houdingen die de Europese Unie dan weer bekritiseren niet voldoende te doen en dan weer zich met teveel zaken bezig te houden, zal een ontwerp grondwettelijk verdrag moeten verduidelijken wie wat doet en op welke wijze.

Teneinde concreet bij te dragen tot het debat rond deze vragen, zullen de door de Eerste Minister en het Parlement aangeduide leden van de Conventie, Dhr Louis Michel, Karel De Gucht, Elio Di Rupo, Pierre Chevalier, Dany Pieters en Mevr Marie Nagy, op maandag 13 mei 2002 een algemeen kader voorstellen om het debat over de opdrachten, bevoegdheden en instrumenten van de Unie te verduidelijken.

Zich steunend op de fundamentele gemeenschappelijke waarden van de Europese maatschappij en op een bondige maar ambitieuze lijst van opdrachten die beantwoorden aan de verwachtingen van de burger en aan de evolutie van de internationale context, zal dit voorstel de principes opsommen die een beredeneerde, dynamische en transparante organisatie van de werkingsvelden van de Unie tegenover de Lidstaten moeten regelen. Het beoogt tevens een rationalisering van de instrumenten van de Unie met een verhoogde efficiëntie en transparantie. Ieder zal de verantwoordelijke autoriteit moeten kunnen identificeren.

Zij zullen deze bijdrage aan de pers voorstellen op maandag 13 maart om 12.00 u in het Perscentrum Résidence Palace, Wetstraat 155. Fr/Nld/En tolk. Perskaart verplicht.

Deel: ' Persconferentie België bij Conventie voor opdrachten, bevoegdheden e.. '
Lees ook