Gemeente Nuth


Persconferentie gemeente Nuth

De gemeente Nuth geeft morgen om 12.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis een persconferentie. De aanleiding is een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Leon Pansters is afgelopen nacht met een pistool bedreigt en daarnaast was er al een extra raadsvergadering gepland voor donderdag 6 mei a.s.. De aanleiding voor de extra raadsvergadering zijn de ontwikkelingen rond het zorgpension dat op de stationstraat 10 te Nuth gaat komen. Omdat beide zaken los van elkaar staan, vinden wij het noodzakelijk dit aan de hand van een persconferentie duidelijk te maken.

Leon Pansters
Leon Pansters is wethouder van de gemeente Nuth. Het voorval dat plaatsvond gebeurde gedurende een privé-activiteit van Leon Pansters. Hij kwam terug van een vergadering van voetbalvereniging RKSV Minor. Hij stapte in zijn auto en reed naar huis. Bij het verlaten van het sportpark zag hij iets vreemds liggen. Hij stond stil met zijn auto en werd vervolgens bedreigd met een vuurwapen door een gemaskerde man. Hij zag tevens nog een tweede gemaskerde man. Na een tijdje onder schot te zijn gehouden, mocht hij weer vertrekken. In feite was Leon Pansters op het foute moment op de foute plek. Alleen tijdens de persconferentie is hij bereid zijn verhaal toe te lichten.

Extra raadsvergadering
De afgelopen twee weken is er in onze gemeente veel te doen geweest rond het zorgpension, dat zoals bekend gevestigd zal worden op het adres Stationstraat 10. Kort gezegd: er is sprake van onrust bij een - overigens kleine - groep inwoners. Het gaat hierbij om de direct omwonenden, die zich verzetten tegen de komst van het pension. De gemeente zal samen met RIMO een bijeenkomst organiseren met de omwonenden om de vragen die bij hen leven te kunnen beantwoorden. Vragen die ook bij de raadsleden leven. Om de achterkamertjespolitiek te omzeilen zal de raad ingelicht worden over verdere gang van zaken.

Persconferentie
Om 12.00 uur is er voor de media dé gelegenheid om vragen te stellen. In ieder geval zullen aanwezig zijn waarnemend burgemeester Nuytens en Leon Pansters. De persconferentie wordt geleid door Ilmar Woldring van Iwécom. Tot morgen 12.00 uur geven wij geen verdere inhoudelijke toelichting. De heer Pansters is alleen tijdens de conferentie bereid vragen te beantwoorden. Na de persconferentie is er geen gelegenheid meer hem te interviewen.

Deel: ' Persconferentie gemeente Nuth '
Lees ook