Partij van de Arbeid

Den Haag, 24 augustus 2001

Geen reden tot bezorgdheid voor mensen met een Melkertbaan.

Op dinsdag 28 augustus om 15.00 uur organiseert de initatiefgroep armoedebestrijding van de Rotterdamse PvdA een persconferentie waarin José Smits, Tweede Kamerlid van de PvdA, en Matthijs van Muijen, gemeenteraadslid voor de PvdA, een toelichting zullen geven op het PvdA standpunt over de Melkertbanen en de voorstellen om meer WAO'ers aan het werk te helpen. Aad van Nes, directeur ROTEB en Jos Dirks, beleidsmedewerker Werkstad (onder voorbehoud) zullen in gaan op de praktijk. Plaats: café "Het Rijk van Kralingen", Oudedijk 239a in Rotterdam.

Na de toelichting zullen José Smits, Matthijs van Muijen en Aad van Nes ingaan op de vragen van de pers, een aantal ervaringsdeskundigen uit Crooswijk en vertegenwoordigers van de dienst Sport en Recreatie en de RET.

Tevens zal Sonja Krijgsman (lid van de deelgemeenteraad Kralingen Crooswijk voor de PvdA) aan José Smits en Matthijs van Muijen de eerste twee exemplaren overhandigen van het boekje "ARMOEDE, HOE KOM JE ERUIT?"

Dit boekje is opgesteld door de initiatiefgroep armoedebestrijding van de Rotterdamse PvdA en is gebaseerd op de aanbevelingen uit het debat dat de PvdA in november 2000 in Crooswijk organiseerde tussen praktijkdeskundigen, de directeur van de dienst SoZaWe en politici van de gemeenteraad en de Tweede Kamer. In het boekje leggen Saskia Noorman-den Uyl en Matthijs van Muijen uit wat zij gedaan hebben met de aanbevelingen van het debat. Het boekje dient tevens als voorbereiding van het tweede armoede debat van de PvdA Rotterdam op 10 september a.s. in het Servicecentrum Rubroek op het Goudseplein in Crooswijk.

Voor de pers is ook een exemplaar van het boekje beschikbaar.

Meer informatie: Sonja Krijgsman 010-4122720 Matthijs van Muijen 06-17838616

Deel: ' Persconferentie initatiefgroep armoedebestrijding PvdA R'dam '
Lees ook