Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-06-99

Uitnodiging persconferentie VeiligheidsScan/
Woensdag 16 juni 1999

Uitnodiging persconferentie

Namens de heer R. Stevens, districtschef van politie in district Noord, nodig ik u uit voor een persconferentie op donderdag 17 juni 1999, aanvang 16.30 uur, in het districtsbureau van politie, J. van de Kornputplein 5 in Delfzijl.

Tijdens de persconferentie zullen de gegevens worden gepubliceerd die zijn verkregen uit een begin dit jaar door Regiopolitie Groningen gehouden veiligheidsonderzoek in de gemeenten Appingedam, Leek, Stadskanaal en Veendam. Deze nieuwe vorm van onderzoek, met name de 'VeiligheidsScan', vormt een voorbereiding op de gebiedsgebonden zorg die Regiopolitie Groningen volgend jaar wil invoeren. In de scan is inwoners gevraagd naar hun beleving van (on)veiligheid en het voorkomen van buurtproblemen, zoals vernielingen, verloedering en criminaliteit, maar ook het onderhoud van het openbaar groen en de openbare werken. Verder is gevraagd naar het oordeel over het functioneren van gemeentelijke diensten en van de politie.

Het onderzoek is uitgevoerd en zal worden gepresenteerd door de heer drs. J. Huizing, onderzoeker omgeving van Regiopolitie Groningen.

Hopelijk kunnen wij u donderdagmiddag begroeten.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, tel. 050-5995010 (M. Joostens)

Deel: ' Persconferentie VeiligheidsScan Regiopolitie Groningen '
Lees ook