MEDIA-AANKONDIGING
PERSCONFERENTIE

WAT: Klinische onderzoeken in het Medisch Centrum van Georgetown University, Washington in de V.S. hebben aangetoond dat een voedingssupplement de symptomen van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom kunnen verlichten. Deze studie stond onder leiding van de immunoloog Prof. Dr. J.A. Bellanti.

De ontwikkelaar van dit nieuwe voedingssupplement en medeonderzoeker, Prof. Dr. G.D. Birkmayer, zal de uitkomsten presenteren van deze studie, die eerder dit jaar in het maandelijks, "peer-reviewed" wetenschappelijk tijdschrift "Annals of Allergy, Asthma & Immunology" verscheen. [De nederlandse versie verscheen in Arts & Apotheker nr.2 1999]

WANNEER: Vrijdagmiddag, 20 augustus 1999, 16.00-17.00 uur

WAAR: Erasmus Universiteit Expo- en Congres Centrum, Complex Woudenstein Forumzaal, Burg. Oudlaan 50, Rotterdam

Het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS, veelal ook ME genoemd) is een verzwakkende kwaal waarvan nog geen duidelijke oorzaak of genezing bekend is. Méér dan 30.000 mensen in Nederland hebben last van dit syndroom en een veelvoud hiervan lijdt aan een ernstige vorm van vermoeidheid. Het belangrijkste symptoom van ME is een algemeen, onverklaarbaar gebrek aan energie. Tot nu toe is de enige behandeling een combinatie van rust, goede voeding en lichte oefeningen. 70 tot 80% van deze groep patienten betreft - jongere - vrouwen.

De dubbelblind, placebogecontroleerde cross-over studie had de goedkeuring van de Amerikaanse FDA, de toezichthouder op medicijnen, voeding, voorlichting en het wetenschappelijk onderzoek op deze terreinen. De studie liet zien dat 31% van de deelnemers aan de studie, die ENADA innamen, verbeteringen te zien gaven van de symptomen tegenover slechts 8% van de placebogroep. ENADA is een gestabiliseerde, gepatenteerde vorm van het co-enzym NADH en is beschikbaar als voedingssupplement. In een open-label vervolgstudie gedurende een langere tijd liet 72% van de deelnemers aanmerkelijke verbeteringen zien. De onderzoekers stelden geen negatieve bijwerkingen vast na het innemen van ENADA( - in Nederland sinds kort verkrijgbaar onder de naam Springfield ENADA NADH. Tevens werden ook geen interacties met antidepressiva en anti-histamine geconstateerd.

Tijdens de artsenconferentie Advanced Clinical Nutrition 1999 in het Krasnapolsky Hotel te Amsterdam zal Prof. Birkmayer vrijdagochtend 20 augustus een uitgebreide lezing houden over NADH.

Prof. Dr. G.D. Birkmayer is een wereldvermaard biochemicus, die als eerste het belang onderkende van NADH in de cellulaire ontwikkeling en energieoverbrenging van alle lichaamsfuncties en -organen. Hij is o.a. medisch directeur van het Birkmayer Institute for Parkinson's Therapy in Wenen en professor aan de universiteit van Graz als hoofd van het instituut Neurochemie.

Ook in Nederland wordt Springfield ENADA NADH nu gebruikt. Een arts die dit al enige tijd op grote schaal doet is de arts Paul van Meerendonk van het Biologisch Medisch Centrum te Utrecht. Hij behandelde al een aantal ME-patienten. Hij zal ook zijn ervaringen met u delen. Tevens zal een aantal patienten gevraagd worden verslag te doen van hun reactie op deze nieuwe ontwikkeling in ME-therapie.

Springfield ENADA NADH wordt als eerste op grote schaal in Europa geintroduceerd door Topconsulting Curasense, een familiebedrijf gespecialiseerd in nutriceuticals. In Belgie wordt dit supplement inmiddels verdeeld door Nutrifarma N.V.

ENADA NADH is in de V.S. inmiddels een ware rage geworden na de bekendmaking van de studieresultaten. Alle nationale T.V. stations zoals ABC, NBC, CBS en CNN berichtten uitgebreid over de studie en het product.

In Europa wordt dit middel reeds succesvol door een aantal artsen voorgeschreven.

 

* Ik zal de persconferentie bijwonen op Vrijdag 20 augustus 1999.

* Wanneer mogelijk zou ik graag na afloop een gesprek willen hebben met een arts en/of patient (doorhalen wat niet van toepassing is).

* Ik kan niet aanwezig zijn om deel te nemen aan de persconferentie, maar ik zou wel graag aanvullende informatie willen ontvangen.

Naam: Naam publicatie:

Adres: Postcode/Plaats:

Tel.nr. Fax nr.

Wilt u deze informatie alstublieft faxen of per e-mail zenden aan Voor Nederland: Topconsulting Curasense ter attentie van Linda den Broeder. Tel.nr. ++31 (0)186-622888 - Fax nr. ++31 (0)186-621612, e-mail info@curasense.net

Voor Belgie: Nutrifarma N.V. ter attentie van Mevr. Chris Corthout, Tel. 015-243010, Fax 015-243015, e-mail JOHAN.ROSVELDS@village.uunet.be

Bereikbaarheid:

Auto - via de A-16 vlakbij de Brienenoordbrug, afslag Centrum (afrit 25), bij rotonde richting Centrum, daarna eerste verkeerslichten rechtsaf (Burg. Oudlaan), inrit: eerste weg rechts (na tramlus) Openbaar vervoer: Tramlijn 3 of 7 vanaf centraal Station richting Kralingen, uitstappen bij Woudenstein Metro vanaf station Churchillplein richting Zevenkamp of Capelle. Uitstappen bij Kralingse Zoom

Topconsulting Curasense, Postbus 1574, 3260 BB Oud-Beijerland

Deel: ' Persconferentie Voedingssupplement bestrijdt symptomen ME '
Lees ook