Geachte redaktie.

Aanstaande zondag, 16 mei, beginnen zo'n vijfhonderd vredesaktivisten afkomstig uit vijftig landen, aan een voettocht van van 200 km van Den Haag naar Brussel. De deelnemers aan de voettocht zullen het Internationale Recht overbrengen van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag naar het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. De tocht sluit aan bij de Hague Appeal for Peace, die vandaag (15 mei) wordt afgesloten door VN-sekretaris Kofi Anan.

Tijdens de vredestocht wordt bovenal gepleit voor mondiale nukleaire ontwapening. Aan de tocht nemen vredesaktivisten uit alle delen van de wereld deel. Onder hen veel Nederlanders.

De deelnemers aan de vredestocht hebben zich inmiddels verzameld in het internationale vredes-aktiekamp in het Zuiderpark in Den Haag.

Voor aanvang van de tocht zullen tal van internationale sprekers de noodzaak tot nukleaire ontwapening benadrukken, en de vredeswandelaars een hart onder de riem steken.

Op zondag 16 mei om 09:45 spreken ondermeer: Gabriel Tetiarahi (Hiti Tau, Polynesie), Harsh Kapoor (South-Indians Against Nukes, India), Karamat Ali (Pakistan), Terume Tanaka (Japan, overlevende van de atoombom op Hiroshima) en Mr. Phon van der Biesen (voorzitter van International Lawyers Against Nuclear Arms).
De volledige sprekerslijst vindt u in onderstaande Media Advisory. Lokatie: op de stoep van het Internationaal Gerechtshof, Den Haag,

Om 12:00 uur vertrekken de wandelaars voor de eerste etappe van hun tocht, van Den Haag naar Delft. Vanuit Delft gaat de route vervolgens via Rotterdam, Dordrecht en Zevenbergen naar Breda. In Belgie voert de route via Patersven, Mechelen en Antwerpen naar Brussel, waar de wandelaars op 27 mei arriveren.

De vredes-voettocht wordt georganiseerd door het internationale vredesnetwerk Voor Moeder Aarde.

Informatie voor de pers

Perswoordvoerders zijn: Pol D'Huyvetter en Krista Van Velzen

Telefoon: 06 - 21 44 29 48 (10-22 mei in Nederland) 0495 - 28 02 59 (23-31 mei in Belgie)

Het laatste nieuws over de tocht is ook te raadplegen op de website van Voor Moeder Aarde: https://www.motherearth.org/walk99/


------

Tijdens de tocht zal Omslag u via persberichten op de hoogte houden van de belangrijkste ontwikkelingen.
Omslag, werkplaats voor duurzame ontwikkeling, fungeert tijdens de tocht als 'doorgeefluik' van nieuws naar de Nederlandse media.

Als u meer wilt weten over (akties tegen) kernwapens in Nederland en over de Nederlandse betrokkenheid bij het NAVO-kernwapenprogramma, kunt u ook kontakt opnemen met Omslag: 073-5941622.

Achtergrond-informatie over Nederlandse betrokkenheid bij het NAVO- kernwapenprogramma vindt u op de website: https://www.ddh.nl/vrede.

Wij vertrouwen dat u aan deze belangwekkende vredestocht de nodige aandacht zult besteden.

Met vriendelijke groet,
Omslag,

Marta Resink


* Oorlog is geen oplossing! * * Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - omslag@antenna.nl Postbus 163, 5270 AD Sint-Michielsgestel - 073-5941622 / 030-2730100

Deel: ' Persinformatie Vredes-voettocht Den Haag-Brussel '
Lees ook