CAMPINA
https://www.campina.nl

Uitnodiging perslunch Vifit

Vifit, het extra-gezonde zuivelmerk van Campina, annonceert in de week van 24 maart een nieuw zuivelproduct, gericht op het verbeteren van de gezondheid. Het betreft een product met een cholesterolverlagende werking. Dit product is nieuw op de Nederlandse zuivelmarkt.

In Nederland is bij één op de acht volwassenen een te hoog cholesterolgehalte geconstateerd, ofwel hypercholesterolemie. Een te hoog cholesterolgehalte wordt als een belangrijke risicofactor gezien voor hart- en vaatziekten. Gezonde voeding, naast een gezonde leefstijl, vermindert het risico op een te hoog cholesterolgehalte.

Een gezonde leefstijl, met als belangrijk onderdeel daarvan goede voeding, wordt steeds belangrijker. Niet voor niets komen deze issues steeds vaker op de maatschappelijke en politieke agenda. Uit Gezondheid op Koers, Volksgezondheid Toekomst Verkenningen 2002 van het RIVM blijkt dat de gezondheid van de Nederlander zich minder goed ontwikkelt in vergelijking met andere Europese landen. Dat komt voornamelijk door ongezonde leefgewoontes, zoals bijvoorbeeld het eten van te veel verzadigd vet, overmatig alcoholgebruik, te lage consumptie van groente en fruit, te weinig beweging en roken. Daarnaast spelen ook zaken als overgewicht en hoge bloeddruk een belangrijke rol.

Het merk Vifit is in het najaar van 2001 geïntroduceerd. Vifit wil stimuleren dat mensen gezonder leven door verstandiger te eten in combinatie met meer beweging. Op dit moment biedt het drie productproposities. Het nieuwe cholesterolverlagende product zal vanaf
28 april a.s. in de schappen liggen.

Tijdens de Nationale Food Week, de vakbeurs voor de foodbranche in Nederland, organiseert Vifit op maandag 24 maart 2003 een perslunch om de nieuwe introductie toe te lichten. Graag nodigen wij u uit om bij deze gelegenheid aanwezig te zijn.

Naast de annoncering van het product zal Prof. dr. ir. G.J. Schaafsma een toelichting geven op functional foods en in het bijzonder cholesterolverlagende producten. Professor Schaafsma is bijzonder hoogleraar Voeding en Levensmiddelen aan de Wageningen Universiteit en hij is verbonden aan TNO Voeding. Hij is de autoriteit op het gebied van functional foods en zuivel. Hij zal vanuit wetenschappelijke invalshoek de huidige stand van zaken op het gebied van cholesterol en functional foods toelichten: de omvang van het cholesterolprobleem in Nederland, de gevolgen voor de toekomst, maatregelen en mogelijkheden om cholesterolgehalte te verlagen. Namens Vifit zal mevrouw Ellen de Boer een toelichting geven op de trends in functional foods, de visie van Vifit en de verwachtingen met betrekking tot het nieuwe cholesterolproduct.

Het programma begint om 12.30 uur in het Beatrix-gebouw, Jaarbeursplein 6 te Utrecht. Gedurende het programma wordt de lunch geserveerd, aangeboden door Vifit. Na afloop kunt u de beurs bezoeken, waar u uiteraard van harte welkom bent in de stand van Vifit/Campina.

Het programma op 24 maart a.s. ziet er als volgt uit:

12.30 uur Ontvangst genodigden in het Beatrix-gebouw met lunch
13.00 uur Welkom en introductie door de heer Bas van den Berg, commercieel directeur
13.05 uur Cholesterol en functional foods door Prof. dr. ir. Gertjan Schaafsma, bijzonder hoogleraar Voeding en Levensmiddelen aan de Wageningen Universiteit en verbonden aan TNO Voeding 13.25 uur Presentatie nieuwe product door mevrouw Ellen de Boer, marketing manager Vifit
13.40 uur Gelegenheid tot stellen van vragen 14.00 uur Gelegenheid tot het afnemen van persoonlijke interviews en het bezoeken van de Nationale Food Week

Mocht u belangstelling hebben om één-op-één te spreken met Hans Westerbeek (Directeur R&D Campina Nederland) of ondergetekende, dan kunt u dit aangeven op bijgevoegde faxformulier. Ook kunt u op dit formulier aangeven of u geïnteresseerd bent in kaarten voor de Nationale Food Week. Deze ontvangt u dan op maandag 24 maart tijdens de perslunch.

Wij hopen u op maandag 24 maart a.s. te mogen verwelkomen. U kunt hiervoor het bijgevoegde faxformulier sturen naar Monique Sollie, faxnummer: 070-360 58 00.

Fax naar: Burson-Marsteller, faxnummer 070-360 58 00 T.a.v.: Monique Sollie

ANTWOORDFORMULIER

voor de perslunch van Vifit op maandag 24 maart a.s. in het Beatrix-gebouw,
Jaarbeursplein 6 te Utrecht

Naam: ............................................................... ....

Publicatie: ......................................................... ....

Telefoon: ........................................................... ....

E-mail: ............................................................. ......


-- Zal aanwezig zijn op de persbijeenkomst in het Beatrix-gebouw, Jaarbeursplein 6
te Utrecht en heeft interesse in ... kaart(en) voor de Nationale Food Week.


-- Heeft interesse in een interview met de heer B. van den Berg, commercieel directeur
en de heer H. Westerbeek, directeur R&D.

Voorkeur tijd:


-- Zal niet aanwezig zijn, maar wordt vervangen door:

-- Zal niet aanwezig zijn


-- Zal niet aanwezig zijn, maar wil graag het perspakket ontvangen:

-- Per e-mail:


-- Per fax op nummer:


-- Per post op adres:

14 mrt 03 16:29

Deel: ' Perslunch Campina inzake Vifit '
Lees ook