Ingezonden persbericht


Persbericht, 11 januari 2010

'Persmuskiet' weer van start!

Lelystad - Voor het project 'Gezocht: Persmuskiet!' zoekt Nieuw Land opnieuw groepen Flevolandse jongeren tussen de 10 en 15 jaar die de verhalen van Flevolanders los kunnen krijgen!

Ter voorbereiding krijgen de jongeren workshops over interviewtechnieken van een ervaren journalist die tevens docent journalistiek is. Vervolgens trekken zij er als een echte persmuskiet op uit met professionele apparatuur om de interviews af te nemen met Flevolanders van drie verschillende generaties. Deze mensen worden geïnterviewd aan de hand van een vragenlijst. Centraal staan vragen als 'wat is typisch Flevolands?' en 'wie is typisch Flevolands?' Uiteindelijk komen de interviews op dé verhalensite van Nieuw Land, www.flevolandsgeheugen.nl én de drie beste interviewers worden beloond met een mp3-speler!

Nieuw Land startte juli 2009 met het project. Het resultaat van de eerste ronde is sinds kort te horen op de verhalensite www.flevolandsgeheugen.nl. Zo vertelt een opa van een persmuskiet over zijn ervaringen toen hij in de kale Noordoostpolder kwam te wonen en vertelt een buurman waarom hij eigenlijk vanuit Amsterdam naar Almere is vetrokken. De Persmuskieten die de beste interviews in 2009 hebben afgenomen, worden binnenkort bekendgemaakt.

Het meerjarig project 'Gezocht: Persmuskiet' voert Nieuw Land uit in opdracht van de Provincie Flevoland en met subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het project heeft als doel de volkscultuur van Flevoland in kaart te brengen.

Kijk voor meer informatie op www.flevolandsgeheugen.nl. Zowel scholen als andere organisaties kunnen groepen jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar aanmelden via persmuskiet@flevolandsgeheugen.nl

Deel: ' Persmuskiet weer van start in Lelystad '
Lees ook