Heliview Marketingservices


heliview
Business-to-business information

Personeelsadvertenties in kranten blijven populair

Bijna 60% van de nieuwe personeelsaannames in 2002, is binnengekomen via een advertentie in de krant. Dit blijkt uit een recente meting van de Arbeidsmarkt Monitor van het Bredase marktonderzoeksbureau Heliview B.V. Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder ruim 800 vestigingen in Nederland.

Bijna 60% van de vestigingen die in 2002 nieuwe personeelsleden in vaste dienst hebben genomen, heeft hierbij gebruik gemaakt van het traditionele kanaal; advertenties in de krant, gevolgd door werving via eigen personeel of externe relaties (36%) en via open sollicitaties (34%).

Marktschatting arbeidsbemiddelingsmarkt
In de arbeidsbemiddelingsmarkt gaat er jaarlijks ruim 400 miljoen om. Gemiddeld wordt er in totaal 12.769 uitgegeven per vestiging die aan externe werving geld besteden.

Gebruik internet voor het werven van personeel
Ruim 45% van de vestigingen met meer dan 20 werknemers heeft het afgelopen jaar het internet gebruikt voor het werven van personeel. Dit percentage zegt niets over de succesfactor, zie bovenstaande figuur waaruit blijkt dat ruim een kwart van het nieuwe personeel in 2002 binnengekomen is via een advertentie op het internet.

Over Heliview

Heliview Marketingservice bv is een full-service marketingorganisatie, gespecialiseerd in de business-to-business-markt op het gebied van o.a. HRM, ICT, financiële dienstverlening en kantoorbenodigdheden. Sedert 1994 is Heliview actief in de HRM-markt. In deze markt worden diepgaande marktanalyses op het gebied van salarissen, fiscaal belonen, werving & selectie alsmede arbeidsvoorwaarden en arbozaken uitgevoerd en uitgegeven.

Voor meer informatie over dit persbericht, Heliview onze producten kunt u contact opnemen met dhr. Thanassis Vassiliadis, tel.: 076-548 40 00. Ons e-mailadres is: info@heliview.nl

Deel: ' Personeelsadvertenties in kranten blijven populair '
Lees ook