ADP NEDERLAND BV

Personeelsafdelingen bereiden zich wel voor op euro

P E RS B E R I C H T

ADP Nederland BV:
Personeelsafdelingen bereiden
zich actief voor op komst euro

Capelle aan den IJssel, 21 augustus 2001 - ADP Nederland BV, marktleider in systemen en services voor human resource management, salarisverwerking en tijdsregistratie constateert dat afdelingen Personeel en Organisatie zich actief voorbereiden op de komst van de euro. ADP baseert zich hierbij op eigen onderzoek onder haar klanten.

De constatering van ADP staat haaks op eerdere berichten in de media dat het bedrijfsleven nog lang niet klaar is voor de invoering van de nieuwe munt. Salarisadministrateurs en personeelsfunctionarissen tonen veel belangstelling voor vakspecifieke informatie over de euro en bereiden hun medewerkers goed voor op de veranderingen. Zo bezochten zij in grote getale beurzen en congressen over de Europese munt en hebben zij interesse in de eurodienstverlening van ADP.

ADP verwacht nog wel dat afdelingen Personeel en Organisatie nog op onverwachte problemen kunnen stuiten zoals: Afrondingsverschillen (waardoor een werknemer opeens boven de ziekenfondsgrens uitkomt), geen mooie afgeronde bedragen (wanneer bonussen naar euro worden omgerekend) en moeilijkheden met importbestanden (een spreadsheet waarin opeens alle bedragen worden omgerekend naar euro in plaats van alleen de valutavelden).

ADP Nederland BV biedt systemen en services voor human resource management en salarisverwerking en tijdregistratie. ADP Nederland BV is het grootste bedrijf in Nederland dat de verwerking van salarisgegevens en personeelsinformatie als kernactiviteiten heeft. Het bedrijf telt 482 medewerkers en heeft een omzet van 125 miljoen gulden. Ruim 900.000 werknemers in Nederland ontvangen maandelijks hun loonstrook van ADP Nederland BV. Het hoofdkantoor is gevestigd in Capelle aan den IJssel. Daarnaast zijn er vestigingen in Utrecht en Nijmegen. ADP Nederland BV is een dochter van het beursgenoteerde Amerikaanse moederconcern ADP, Inc. dat wereldwijd marktleider is met de verwerking van de salarissen van meer dan 29 miljoen werknemers en een omzet van 7 miljard dollar. Het hoofdkantoor van Automatic Data Processing, Inc. Is gevestigd in New Jersey.

Deel: ' Personeelsafdelingen bereiden zich wel voor op euro '
Lees ook