expostbus51


Perspresentatie Nederlands Team beroepenwedstrijden

Perspresentatie Nederlands team World Skills Competition Een timmerman uit Koog aan de Zaan, een edelsmid uit Goes, een koeltechnicus uit Ammerzoden, een autospuiter uit Ochten en nog 18 collega.s uit andere beroepen vormen het Nederlandse team. Op zaterdag 16 oktober presenteren zij zich aan de pers: de 22 Nederlandse kandidaten voor de mondiale beroepenwedstrijden in het Canadese Montreal. Tijdens een bijeenkomst van het Nederlandse team met de hen begeleidende experts en werkgevers, zullen de voorzitter van de sBN (stichting Beroepenpromotie Nederland) en mevrouw Termeulen van de Canadese ambassade in Nederland de kandidaten bemoedigend toe spreken. En dat steuntje in de rug kunnen de aankomend vakmensen, allen jonger dan 22 jaar, gebruiken. In Montreal zullen met hen nog eens 600 kandidaten uit bijna 40 landen zich vakmatig van de beste kant laten zien in 45 wedstrijdberoepen.
.

De World Skills Competition heeft plaats van 11 . 14 november. Het Nederlandse team vertrekt op 7 november en komt op 21 november terug.

Deze wedstrijden vormen een evenement op zich. Maar belangrijk nevendoel van de spannende competitie is het verhogen van imago van en interesse voor vakmanschap en beroepsonderwijs. De sBN coördineert de Nederlandse deelname aan de tweejaarlijkse wereldkampioenschappen die in Montreal hun 35e editie beleven
Parallel aan deze wedstrijden heeft in Montreal de internationale conferentie ZOOM on Women and Non Traditional; Occupations plaats. Ook hieraan levert Nederland bijdragen. Namens de volgende organisaties verzorgen Nederlandse vrouwen workshops: de organisatie voor Vrouwen in Hogere Technisch Onderwijs, de Vrouwenvakscholen en het CINOP . centrum voor onderwijs innovatie.

Noten voor de redactie:
. De perspresentatie heeft plaats op zaterdag 16 oktober om 14.00 uur in het gebouw van de KNGU aan de Lage Bergweg 10 te Beekbergen
. Op zondag 17 oktober komt een teamfoto beschikbaar via ANP Pers Support Foto en digitale beeldbank van het ANP.

. Voor meer informatie kunt u terecht op
website www.sbn-skills.nl of bij Peter van Swol of Els de Waard van de sBN (Tel. 079 /3523000 of 06/22308895)

14 okt 99 10:15

Deel: ' Perspresentatie Nederlands Team beroepenwedstrijden '
Lees ook