PERSBERICHT - 31 OKTOBER 1999

Uitreiking bij opening nieuw kantoor op 1 december

Persprijzen 1999 Toerisme Vlaanderen & Brussel

Op woensdag 1 december worden tijdens de officiële opening van het nieuwe kantoor van Toerisme Vlaanderen & Brussel in Den Haag voor de eerste keer de persprijzen van deze nieuwe instelling uitgereikt.

Voor de beste toeristisch reportage over Vlaanderen en Brussel zal Renaat Landuyt, de Vlaamse minister van Werkgelegenheid en Toerisme, de Persprijs van de Vlaamse Minister van Toerisme voor 1999 uitreiken.

De heer Urbain Claeys, administrateur-generaal, zal de laureaat in de categorie cultuur-toerisme bekend maken en de Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel 1999 overhandigen.

Tot januari van dit jaar was het gebruikelijk dat het Belgisch Verkeersbureau de Tom Bouwsprijs voor Vlaanderen en Wallonië toekende. Na de splitsing van het verkeersbureau is deze prijs voor Vlaanderen komen te vervallen.

Belangrijk

Toerisme Vlaanderen & Brussel vindt het echter belangrijk dat de uitreiking van een persprijs voor Vlaanderen blijft bestaan. Jaarlijks zal zij nu prijzen gaan uitreiken aan journalisten of tv- en radioprogrammamakers voor publicaties over Vlaanderen op toeristisch en cultureel vlak.

De jury staat onder voorzitterschap van Niek Heizenberg, oud-journalist, en bestaat verder uit Karel Ooms, directeur en Maartje Kegels, persvoorlichter van Toerisme Vlaanderen & Brussel en Dirk Mertens, areamanager buurlanden van het hoofdkantoor Toerisme en Vlaanderen in Brussel.

De jury maakt begin november bekend wie de genomineerden voor de beide prijzen zijn.

Deel: ' Persprijzen 1999 Toerisme Vlaanderen & Brussel '
Lees ook