Persuitnodiging: 11 april actie tegen bont bij Chinese ambassade


fotomoment: Stop de import van zeehondenbont naar China

DEN HAAG, 20160408 -- Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren voert maandag 11 april actie bij de Chinese ambassade tegen de import van zeehondenbont. Er is wereldwijd nog maar één afzetmarkt voor de Canadese zeehondenjacht en dat is China. Om 11:30u zal voor de Chinese ambassade een model staan in een jas van zeehondenbont. Het model zal zelf bloeden en aangeven hoe duur een jas van zeehondenbont is. Voorbijgangers worden opgeroepen een brief in the vullen voor het Chinese parlement om de martelmode te stoppen. Het fotomoment borduurt voort op de succesvolle advertentie die Bont voor Dieren in diverse media heeft geplaatst.

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: “Al 35 landen weigeren zeehondenbont, en Canada gebruikt China inmiddels als afvoerputje voor producten die de rest van de wereld niet wil. Illegale jachtpraktijken, wrede jachtmethoden, geen ijslaag en geen afzetmarkt. Als we de Chinezen kunnen overtuigen ook een importverbod in te stellen kan Canada de huiden echt nergens meer kwijt.”

Dit weekend begint de Canadese zeehondenjacht weer. Canada geeft toestemming voor het doodknuppelen van 400.000 zeehonden, maar de laatste jaren is de afzetmarkt voor zeehondenproducten vrijwel verdwenen en worden er gemiddeld 50.000 zeehonden gedood. Vorig jaar ging de laatste export van zeehondenbont richting China.

Maandag kunnen voorbijgangers en actievoerders een brief in de brievenbus van de ambassade doen, die online inmiddels massaal is ingevuld. 


Deel: ' Persuitnodiging 11 april actie tegen bont bij Chinese ambassade '
Lees ook