Wethouder Tigchelaar van Hattem zet Vadesto in het zonnetje

Dinsdag 14 november zet wethouder Doret Tigchelaar om 15.30 uur Outdoor adventure bedrijf Vadesto in het zonnetje. In het kader van de Dag van de Ondernemer brengt de wethouder een bezoek aan het bedrijf en licht toe waarom zij vindt dat Vadesto een pluim verdient. Het bedrijf biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans.

Al sinds de opzet van het bedrijf begin jaren ’80 hebben eigenaren Sienie en Bert van der Stoep veel aandacht voor duurzaamheid. Dat begon bijvoorbeeld door niet in te zetten op rijden met quads en varen met jetski’s, maar met kajaks en kano’s die milieuvriendelijk zijn en je als gebruiker dicht bij de natuur brengen. Door de jaren heen besteedden zij veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid in de toeristische sector. Ook bieden zij ruimte aan medewerkers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Wethouder Doret Tigchelaar legt uit waarom dit zo belangrijk is: ‘Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is het moeilijk om een baan te vinden. Dit kan bijvoorbeeld komen door persoonlijke omstandigheden zoals fysieke, psychische en financiële problemen. Doordat ze al lang thuis zitten, voelen ze zich vaak geen volwaardig onderdeel van de samenleving. Voor deze mensen is het belangrijk dat er ondernemers zijn die hen een kans willen geven om bijvoorbeeld werkervaring op te doen en zo weer dichter in de buurt te komen van een baan. Vadesto laat zien dat zij betrokken is met deze mensen door verschillende medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt ervaring op te laten doen of in dienst te nemen. Dat vind ik fantastisch en ik hoop dat zij daarmee ook andere ondernemers stimuleren hetzelfde te doen!’

Dag van de Ondernemer

MKB-Nederland heeft elke derde vrijdag van de maand november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’. Ondernemers zijn van ongekende waarde voor ons land. Ze opereren voor eigen rekening en risico, creëren groei, banen en dragen in hoge mate bij aan onze welvaart. Ondernemers verdienen daarvoor respect. Niet alleen van hun eigen vertegenwoordigers, maar ook van de (lokale) overheid.

Deel: ' Persuitnodiging Gemeente Hattem zet Vadesto in het zonnetje '
Lees ook