Persuitnodiging: Ludieke start campagne Bontvrij Amsterdam


Amsterdam: eerste bontvrije hoofdstad ter wereld!

AMSTERDAM, 20130925 -- Op donderdag 26 september lanceert dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren haar campagne voor een bontvrij Amsterdam: 020 bontvrij. Het startschot wordt gegeven bij het Amsterdamse stadhuis, waar die dag de verkoop van bont in de winkels in de gemeenteraad wordt besproken. Een levensgrote wasbeerhond zal het stadhuis bontvrij verklaren door het Fur Free Fashion keurmerk op de deur van het stadhuis te plakken.

De wethouder van Amsterdam heeft winkeliers in Amsterdam onlangs gevraagd geen bont te verkopen en dat actief uit te dragen naar de consument. Bont voor Dieren ziet deze ontwikkeling als een belangrijke stap in haar campagne voor een bontvrij Nederland. Samen met een wereldwijd netwerk van dierenbeschermingsorganisaties: de Fur Free Alliance, is er een keurmerk ontwikkeld dat consumenten garandeert dat een winkel of merk bontvrij is. Winkeliers kunnen hiervoor een contract tekenen waarna de (online) winkel het bontvrij logo mag voeren.

Tijdens de raadsvergadering zal de directeur van Bont voor Dieren, Nicole van Gemert, het bontvrijpakket overhandigen aan de raadsleden en daarbij de oproep doen aan alle winkeliers van Amsterdam een bontvrij beleid te gaan voeren.

Na de publieksactie bij het stadhuis zal het team van Bont voor Dieren met de mascotte haar bontvrijpakket met keurmerk  aanbieden aan de winkeliers van Amsterdam.

Deze week verklaarde West-Hollywood zich bontvrij: er mag in winkels geen bont meer worden verkocht. Daarmee is het de eerste stad ter wereld met een bontvrij beleid. Wat Bont voor Dieren betreft wordt Amsterdam de eerste bontvrije hoofdstad ter wereld.


Deel: ' Persuitnodiging Ludieke start campagne Bontvrij Amsterdam '
Lees ook