NOC*NSF


Persuitnodiging MasterCoach in Sports

Arnhem, 7 juni 2002

Graag nodigt NOC*NSF u uit voor de eerste afsluitende bijeenkomst, waarin officiële uitreiking certificaten, van MasterCoach in Sports op woensdag 12 juni aanstaande. Deze bijeenkomst vindt plaats in Résidence Roosendael, Beekhuizenseweg 1 in Rozendaal en begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 18.30 uur.

Programma:
14.30 - 15.00 uur Ontvangst
15.15 - 15.45 uur Voordracht door de heer R. Oltmans, directeur voetbalvereniging NAC en voormalig hockeybondscoach 16.00 - 17.00 uur Voordracht door Frans van Dijk, hoofd BTT NOC*NSF en aansluitend uitreiking certificaten door Marcel Sturkenboom, directeur Topsport NOC*NSF
17.00 - 18.30 uur Borrel

Tijdens de borrel is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen aan genoemde sprekers, begeleiders en interview mogelijkheden met de deelnemers

De deelnemers van Masterclass I zijn:
Diederik de Boorder, roeien
Bert Bouwer, handbal
Bert Goedkoop, volleybal
Sjef Janssen, hippische sport
Bernard Kooistra, schietsport
Marc Lammers, hockey
Frank Louter, gymnastiek
Peter-Paul Metz, zwemmen
Achim Sialino, tafeltennis

Het idee Mastercoach in Sports is ontstaan vanuit de praktijk. Er ontstaat steeds meer een discrepantie tussen het huidige niveau van topsport coaches en de hoge internationale eisen die aan hen gesteld worden. De hoogste bondsopleidingen sluiten onvoldoende aan bij de eisen die gesteld worden door het internationale topsportniveau. Ook de positie, beroepsvorming, leefsituatie en ondersteuning van topsportcoaches blijkt onvoldoende te zijn.

Het programma is gericht op het ontwikkelen van een persoonlijk opleidingsplan voor de topcoach die met A (en B) sporters werkt. Coaches uit diverse takken van sport nemen deels individueel en deels gezamenlijk aan het programma deel. Ondanks enkele gezamenlijke activiteiten is het programma individueel maatwerk! Dit betekent dat iedere coach zijn persoonlijk opleidingsplan ontwikkelt en volgt. De duur van het opleidingsplan is mede afhankelijk van de beschikbaarheid van de topcoach en de uitvoerende partners. In principe neemt elk persoonlijk opleidingsplan maximaal 1 jaar in beslag.

Deel: ' Persuitnodiging MasterCoach in Sports '
Lees ook