Psycho-medisch centrum Parnassia

Uitnodiging voor de PersDen Haag, 26 juni 2001

De afdelingen Preventie en het Informatiecentrum van Parnassia laten zien wat ze samen in (hun nieuwe) huis hebben!

De afdelingen Verslavingspreventie, GGZ Preventie en het Informatiecentrum hebben hun krachten gebundeld en zijn sinds kort gehuisvest op Bazarstraat 1, midden in het centrum. Op donderdagmiddag 12 juli a.s. laten ze andere medewerkers van Parnassia en samenwerkende organisaties zien wat ze te bieden hebben achter de deuren van het fraaie stadspand. Samen met hen toasten ze op de nieuwe werkplek!

Meewerken, meepraten, meegenieten De gasten worden vanaf 13.30 van harte uitgenodigd de verschillende workshops te volgen voor een nadere kennismaking met het werk van Preventie en Informatiecentrum. Hierna volgt de officiële opening. Aansluitend is er eten, drinken, muziek en een verrasssingsact.

Eén adres: betere samenwerking In het pand is op de begane grond het Informatiecentrum van Parnassia gevestigd (de winkel is toegankelijk voor algemeen publiek) en op de bovenliggende verdiepingen de afdelingen GGZ Preventie en Verslavingspreventie. Het Informatiecentrum van Parnassia is vorig jaar als nieuw initiatief gestart op een tijdelijke locatie. De twee preventieafdelingen bevonden zich op aparte locaties van Parnassia en gaan samen verder in de Bazarstraat. De verhuizingen vonden in april plaats.

Wat doet Preventie en Informatiecentrum en voor wie De GGZ Preventie en de Verslavingspreventie richten zich op mensen waarvan bekend is dat zij het risico lopen psychische of verslavingsproblemen te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan kinderen van ouders met psychiatrische problemen, mensen in stressvolle arbeidssituaties en mensen met lichte depressieve klachten. Bij verslavingsproblemen denken we met name aan alcohol- en drugsverslaving. Preventie probeert deze psychische problemen te voorkomen en ze voortijdig te onderkennen en te beïnvloeden. Dit wordt onder meer gedaan door het geven van cursussen en trainingen aan mensen met lichte klachten en door voorlichting en bijscholing van huisartsen, leerkrachten, politie, thuiszorg en andere eerstelijnsorganisaties.

Het Informatiecentrum van Parnassia is een voorziening waar iedereen terecht kan met allerlei vragen over Parnassia, de geestelijke gezondheidszorg en de verslavingszorg in het algemeen. Het Informatiecentrum is er niet om hulp te verlenen. Als er naast de vraag om informatie ook een hulpvraag is, verwijst het Informatiecentrum door.Parnassia logo

Deel: ' Persuitnodiging Psycho-medisch centrum Parnassia '
Lees ook