FNV

Persverklaring bemiddelaars witte illegalen

Amsterdam, 1 februari 1999

Persverklaring
Bemiddelaars witte illegalen

De bemiddelaars hebben in een gesprek met staatssecretaris Cohen kennis genomen van de uitkomst van zijn onderzoek van de dossiers. Zij hebben begrepen dat er ten minste 50 hongerstakers zijn die het land moeten verlaten, zij hebben hiervoor een maand de tijd. In orde van grootte van 15 hongerstakers met hun gezinnen, zullen kunnen blijven. Voor de overigen geldt dat hun procedure zal worden voortgezet.

Deze uitkomst is voor de bemiddelaars teleurstellend. Zij twijfelen niet aan de integriteit van de staatssecretaris, maar constateren nogmaals dat de regels waaraan ook hij onderworpen is, onrechtvaardig zijn. De taak van de bemiddelaars is met de uitspraak van de staatssecretaris beëindigd.
De organisaties die achter de bemiddelaars staan, zullen overigens waar mogelijk individuen juridisch en anderszins bijstaan. Zij zullen blijven ijveren voor betere regels.

De bemiddelingscommissie werd gevormd door:
Rabbijn A. Soetendorp (Liberaal Joodse Gemeente) Ds. J. Eikelboom (namens de Haagse gemeenschap van kerken) V. Scheffers en H. van Munster, ofm (namens de commissie Justitia et Pax)
L. de Waal (FNV)
D. Terpstra (CNV)

Woordvoerder namens de commissie is Rabbijn A. Soetendorp. Hij is vanmiddag bereikbaar tussen 14.30 en 17.00 uur op tel. Nummer 070-3253441 en fax 070-3256999


01 feb 99 16:28

Zoekwoorden:

Deel: ' Persverklaring bemiddelaars witte illegalen '
Lees ook