AFC Ajax

Hoekstra naar Spanje
Amsterdam, vrijdag 20 augustus 1999

Peter Hoekstra is door Ajax uitgeleend aan SC Compostela. De Spaanse eerste-divisonist huurt de 26-jarige aanvaller voor een periode van een seizoen. 'Mijn uitgangspunt was dat ik weer aan voetballen wilde toekomen. Compostela geeft me die gelegenheid en bovendien in een competitie die gerust als zwaar mag worden aangemerkt. Ik heb er veel zin in', aldus de vleugelaanvaller.

Hoekstra, afkomstig van PSV, werd in het seizoen 1995-1996 gehaald door Louis van Gaal. De vleugelspits kon direct aan de slag als vervanger van de gebleseerde Overmars en Reuser. Hij debuteerde op 14 januari 1996 in de uitwedstrijd tegen Willem II (1 - 0). Vrij snel daarop werd hij geselecteerd voor het Nederlands Elftal.

In totaal speelde Hoekstra 84 wedstrijden voor het eerste elftal. Aan het begin van dit seizoen liet Ajax-trainer Wouters weten voor hem geen plaats te hebben in de A-selectie. In afwachting van een nieuwe club trainde en speelde hij bij Ajax 2.

Compostela-voorzitter José Maria Caneda was vrijdag in Amsterdam om de transfer af te ronden. Het contract van de speler loopt bij Ajax nog door tot medio 2002.


Deel: ' Peter Hoekstra (Ajax) naar Spanje '
Lees ook