Petitie: 30 miljard euro terughalen bij de Britten


Petitie kan nu direct door de Nederlandse belastingbetalers worden gesteund

DEN HAAG, 20100212 -- Minister van Financien Wouter Bos wordt door middel van een petitie opgeroepen verhaal te gaan halen bij de Britten om de Nederlandse belastingbetaler de EUR 30 miljard terug te bezorgen die op het spel is komen te staan door ABNAMRO. Het is van belang dat in de eurozone orde op zaken wordt gesteld. De belastingbetaler wil niet opdraaien voor het onverantwoordelijke gedrag van landen of voor risicovolle avonturen van banken.

De Royal Bank of Scotland wordt verantwoordelijk gehouden voor de schade die werd veroorzaakt door de overmeestering en de opsplitsing van ABNAMRO.

Vanaf 12 februari 2010 kan op www.30miljard.nl de petitie ondertekend worden waarmee de belastingbetaler duidelijk maakt dat de Minister van Financien zal moeten aankloppen bij de Britten voor de toegebrachte schade.

De website volgt de ontwikkelingen rond ABNAMRO op de voet en geeft de argumenten voor de ondersteuning van de petitie door particulieren en bedrijven.

Met de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 op komst is het van belang dat de kiezer zich rekenschap geeft van de consequenties van onaanvaardbare praktijken van landen en van banken en waar mogelijk de veroorzaker aanspreekt.

The Children's Sustainability Fund


Deel: ' Petitie 30 miljard euro terughalen bij de Britten '
Lees ook