Peugeot Nederland

Peugeot 206 Zakenauto van het Jaar 2002

Ook dit jaar heeft Automobiel Management de verkiezing Zakenauto van het Jaar 2002 georganiseerd. Een twaalfkoppige jury heeft de winnaar van het jaar 2002 gekozen. Een jury bestaande uit fleetowners, vertegenwoordigers van autoleasemaatschappijen, journalisten uit de automotive en voorgezeten door Peter Brouwer, de hoofdredacteur van Automobiel Management.

De Peugeot 206 is vrijdag 28 juni verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2002. De kroon op een fantastische periode voor Peugeot, want het gaat Peugeot op vele fronten, waaronder de verkoop, voor de wind.

Met het steeds bredere aanbod van automodellen wordt de indeling in groepen, klassen of segmenten allengs lastiger. Desalniettemin wist Peugeot uit te blinken op diverse punten. Op het gebied van compleetheid van het product, kwaliteit van de organisatie en marktaandeel heeft Peugeot haar concurrenten ver achter zich gelaten.

De top vijf in het klassement bestaat uit drie Fransen, een Duitser en een Zweed.

1. Peugeot 206

2. Renault Espace

3. BMW 3-serie

4. Renault Scénic

5. Volvo V70

De AMbitie is dit jaar uitgereikt aan de Mercedes E-klasse. De AMbitie is een aanmoedigingsprijs voor een auto en een organisatie met voldoende ambitie om in de komende jaren een gerede kans op de titel Zakenauto van het Jaar te maken.

Utrecht, juni 2002

Deel: ' Peugeot 206 Zakenauto van het Jaar 2002 '
Lees ook